Cildinizi Ekran Işığından Bu Yöntemler İle Koruyun

En az güneş ışınları kadar cildinize zarar veren çevresel bir faktör daha var. Mavi ışık. Teknolojik aletlerden cildimizi korumak cilt sağlığı İçin çok önemli. Cilt mavi ışıktan nasıl korunur? Teknolojik aletlerin cilde verdiği zararlar nasıl azaltılır?

06.03.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-09:20) Cildinizi Ekran Işığından Bu Yöntemler İle Koruyun

En az UV ışınları kadar cildinize zarar veren çevresel bir faktör daha var. Mavi ışık. Özellikle laptop, cep telefonu gibi teknolojik aletlerden yayılan mavi ışık cildin erken yaşlanmasına ve cilt kalitesinin bozulmasına sebep olmakta.

EKRANDA DURMA SÜRENİZİ KISALTIN

Ekran başında geçirdiğiniz saatler gün ortasında direkt güneş ışığına maruz kalmışsanız gibi bir etkiye sahip. Ayrıca uyku öncesinde telefonda geçirdiğiniz süre hem uyku rutininizin bozulmasına hem de bu ışınların cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesine yol açıyor. Tüm bu sorunların önüne geçmek için ekran sürenizi kısıtlamaya çalışmalısnız.

DETOKS YAPIN

Cilt detoksu yapmak da mavi ışığın zararlı etkilerini en aza indirgemek için oldukça elverişli bir yöntem. Cildi dinlendirip güçlendiren ve arındıran antioksidan formüllerle cildin ekran ışığına maruz kaldığı sürede ortaya çıkan etkileri ortadan kaldırın.

CİLT BARİYERİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Tıpkı UV ışınlarına karşı kullandığınız gibi mavi ışığa karşı da koruyucu bakım ürünleri kullanmalısınız. Serbest radikallere karşı geniş spektruma sahip cilt ürünleriyle cildinizin elini güçlendirin.

KORUYUCU KULLANIN

Cildiniz için kullanacağınız defansif ürünlerin yanında teknolojik aletlerinizin ekranlarında da koruyucu kullanın. Mavi ışık engelleyici gözlükler de etkili bir tercih olabilir. Bu ürünler hem gözlerinizi dinlendirirken hem de göz çevresinde bu ışınların zararlı etkilerine karşı kalkan olacaktır.

CİLT YAPISINI GÜÇLENDİRİN

Mavi ışık cilt dokusunun bozulmasına, kolajen ve elastan gibi cilt iskeletini oluşturan yapıtaşlarının parçalanmasına ve sonuç olarak da erken yaşlanma belirtilerinin oluşmasına sebep olur. Cilt yapısını destekleyen ve hücreleri aktive eden ürünlerle mavi ışığın negatif etkilerini tersine çevirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal