Cihat Yaycı’dan Doğu Akdeniz Yorumu: Türkiye'nin Filosu Hiçbir Ülkede Yok

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki politikasına yönelik nitelikli değerlendirmeler yapan Müstafi Tümamiral Doç.Dr. Cihat Yaycı, Türkiye'nin sahip olduğu filoların başka bir ülkede olmadığını vurguladı.

25.07.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-13:07)

Müstafi Tümamiral Doç.Dr. Cihat Yaycı, Habertürk kanalında yayınlanan Özel Röportaj adlı programa konuk oldu.

Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu bir programda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gücüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Cihat Yaycı, Türkiye'nin bu gücünün dünyada benzeri olmadığına yönelik ifadeler kullandı.

Bu doğrultuda açıklamalar yapan Yaycı, ''Türkiye'nin 3 tane sismik araştırma gemisi, 3 tane de sondaj gemisi var. Devletin var. İstediğim yerde sondaj ve sismik araştırma yapabilirim.

Bundan 10 sene önce bunlar yoktu. 7 sene önce, 8 sene önce de yoktu. Eğer bunlar olmasaydı ki hiçbir devletin yok aslında. Bu çok büyük bir şey. Bunun çok kıymetini bilmeliyiz.'' diye konuştu.

''DEVLETLERİN YOK ŞİRKETLERİN VAR''

Yaycı, ''Devletlerin yok şirketlerin var. Onun için şirketler çıkardığınız doğalgazdan ya da petrolden yüzde 50 hatta yüzde 60 pay alıyorlar. Bizim devletimiz ise ben ne çıkarırsam ben alırım diyor. Çünkü her şey benim. Bu çok enteresan bir şey.'' dedi.

İfadelerini aynı ritimle sürdüren Yaycı, "Bir sondaj deliği açmanın maliyeti ne kadar biliyor musunuz? Eğer biz kiralamış olsaydık, 500 milyon dolar."

Sunucu Akif Ersoy'un bu yönde yönelttiği ''Kendimiz yaptığımızda ne kadar oluyor?'' sorusuna yanıy veren Yaycı, ''Şu an anda 38 milyon dolar diyorlar. Müthiş bir şey bu. Bu hakikaten çok önemli bir şey.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal