Çiftçilerin yüzü bu sefer gülecek! 70 ton tohum desteği sağlanacak

Ülke genelinde çiftçilere sağlanan tarım destekleri devam ederken, mart ayı itibariyle yapılacak olan destekler büyük bir merakla araştırılmaya devam ediliyor. Belediyelerden açıklama beklenirken, o belediyeden Mart ayında 70 ton tohum desteği sağlanacağı aktarıldı.

06.03.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-16:57) Çiftçilerin yüzü bu sefer gülecek! 70 ton tohum desteği sağlanacak

Bahar aylarına giriş yapmaya sayılı haftalar kalmışken Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Mart ayı destekleri büyük bir merakla araştırılıyor. Çiftçiler için geçtiğimiz günlerde toplamda 9 milyar TL tutarında olan gübre ve mazot desteği paylaştırarak dağıtılmıştı. Çiftçiler sahip oldukları yerlere göre aylık mazot ve gübre desteğini hesaplarını almışken; ek olarak tarımsal destek ödemelerinin de müjdesi verildi. Bu hafta cuma günü tarımsal destek ödemelerinin tek tek çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı aktarıldı. 

Çiftçilere 70 Ton tohum desteği

Bakanlık tarafından üreticilere ve çiftçilere verilen desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Mazot, gübre, nohut destekleri Bakanlık ve belediyelerin resmi web siteleri üzerinden paylaşılmaya devam ediliyor. Ek olarak sosyal medyada hesaplarından da destek ödemelerinin müjdeleri verilmeye devam ediliyor. Hafta sonuna sayılı günler kala; Bakanlık tarafından duyurulan haberle 70 ton tohum desteğinin sırasıyla hesaplara yatırılacağı paylaşıldı.

2024 Mart tohum desteği

Uzun bir süredir devamlı olarak çiftçilere ve üreticilere yapılan tarımsal destekler devam ediliyor. Ülke genelinde Bakanlıklar ve belediyeler farklı programlar doğrultusunda üretici vatandaşlara destek oluyor. Bu sefer müjdeli haber Denizli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü tarafından verildi. Belediye kapsamında 16 farklı ilçede bulunan 563 çiftçiye toplamda 7000 dekar alan için 70 ton nohut desteği sağlanacağı paylaşıldı. Konuyla ilgili detaylı açıklama gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zalon, birlik ve beraberlik içerisinde çiftçilerle güzel işler yapacaklarının altını çizdi. Ürünlerin bol ve daha bereketli olması için toplamda 70 bin dekar alana 70 ton nohut desteği sağlanacağını açıkladı. 

Çiftçilere 70 Ton tohum desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi dışında da, Bakanlık ve diğer belediyeler kapsamında tarımsal destek ödemelerine devam ediliyor. Belediyeler resmi internet sitelerinden ve beraberinde sosyal medya hesapları üzerinden Mart ayı içerisinde yapacak olduğu tarımsal destek ödemelerini güncel olarak paylaşıyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal