Çiftçilere büyük destek paketi duyuruldu! %50 hibe için başvurular başladı

Çiftçilerin artan maliyetlerine karşın müjdeli haber Tarım Kredi Kooperatifi tarafından duyuruldu. %50 hibe desteği sağlanacağı açıklandı.

07.03.2024-12:37 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-12:37) Çiftçilere büyük destek paketi duyuruldu! %50 hibe için başvurular başladı

Son aylar içerisinde enflasyonla mücadele çiftçilere büyük oranda etkiledi. Tam bu noktada çiftçilerin cepleri bir nebze de olsun rahatlasın diye birçok tarımsal destek sağlanmaya başladı. Çeşitli destek paketlerinin yanı sıra Tarım Kredi Kooperatifi’nden de müjdeli haber duyuruldu. Çiftçilere tam tamına %50 hibe desteği sağlanacağı paylaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin yüzleri gülmeye devam edecek. Amasya Tarım ve İl Müdürlüğü yeni projesi kapsamında %50 hibeli şekilde nohut ve ayçiçeği tohumu desteği sağlayacağını paylaştı. 

Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan vatandaşların yüzleri gülecek

Son dönemlerde artan maliyetler ve enflasyonla mücadele için bakanlıklardan ve belediyelerden birçok tarımsal destek sağlamaya devam ediyor tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi sistemine kayıt olmuş olan vatandaşlara hız kesmeden destek ödemeleri sağlanıyor özellikle gübre mazot tohum gibi destekler her ay belirli periyotlarla çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilere %50 hibe desteği

Tamam Bakanlığına bağlı olan birçok belediyede kendi illerinde de farklı tarımsal destekler sağlamaya devam ediyor. Bu sefer çiftçilere yeni bir destek ödemesi yapılacağının duyurusu Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yeni bir proje kapsamında %50 hibeli şekilde nohut ve ayçiçeği tohumu dağıtacağını; ek olarak da yemlerin ise %5 indirimli satışa çıkartılacağını duyurdu. 

%50 hibeli nohut ve ayçiçeği tohumu desteği sağlanacak

Tarım Orman Bakanlığı çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçi vatandaşlara bu sefer yeni destek ödemesi Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verildi. Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirilmesi projesi doğrultusunda %50 hibeli nohut ve ayçiçeği tohumu desteği vereceğini sağladı. Kuru tarım alanlarına yönelik başlatılan bu kampanya doğrultusunda tohum desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 11 Mart 2024 tarihine kadar il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekler. 

Çiftçilere %50 hibe desteği

Yemlerde de %5 indirim kampanyasına imza atıldı

Sunulacak olan %50 hibeli nohut ve ayçiçeği tohum desteğinin yanı sıra karma yemlerde de indirim kampanyasına imza atıldığı duyuruldu. %5’e varan indirim kampanyasından tüm çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçiler yararlanabilecek. Kimyevi gübrelerde de ek olarak ton başına 5 indirim söz konusu olacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal