Çiftçiler sezona heyecanlı başladı: Kirazın ilk hasadı gerçekleştirildi!

Manisa’da sezonun ilk kirazı hasat edildi. Kilosu 700 lirayı bulan kirazlar, Avrupa ülkeleriyle beraber; Çin, Katar ve Güney Kore’ye de ihraç ediliyor.

28.04.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-14:53)

Manisa’da sezonun ilk kirazının hasat edilme sevinci yaşanıyor. Kilogramı 700 lira olan kirazda bu sene verimli geçeceğini öngören çiftçiler, önümüzdeki aylardan umutlu olduklarını dile getirdiler. Hasat edilen bu kirazlar hem birçok Avrupa ülkesine hem de Avrupa dışında farklı ülkelere gönderiliyor. 

Manisa'da “kırmızı altın” ismiyle de adlandırılan erkenci kirazın ilk hasadı, Sancaklıbozköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Üreticiler, günün erken vakitlerinde büyük emeklerle yetiştirdikleri kirazlarını hasat etmenin mutluluğunu yaşadı. İlk hasat, Halil İbrahim Koca (54) ve Metin Koyuncu'nun (64) bahçesinde gerçekleşti. Bu sene verimin iyi olduğunu aktaran çiftçiler, hasattan umutlu olduklarını belirtti.

Çiftçiler sezona heyecanlı başladı: Kirazın ilk hasadı gerçekleştirildi!

Bereketli bir yıl olacak

Sancaklıbozköy Mahallesi'nde 30 dönümlük toprakta kiraz üreticiliği işiyle uğraşan Metin Koyuncu, 'cristobalina' cinsinin ilk kiraz olduğunu söyleyerek, "İhracata gittiği için ekim alanları arttı. Geçen seneye göre hava şartlarımız soğuk gitti. Kirazımız 15-20 gün sonra olmasına rağmen yine de bereketli bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Rekoltemiz de güzel. Fiyat olarak kilosu 30 TL'den aşağıda olmaması gerekiyor. Kirazımız yola dayanıklı olduğu için genelde Katar, Dubai ve Çin'e ihraç ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Yarım Küre'nin ilk kirazını hasat ettik

Halil İbrahim Koca ise "Kuzey Yarım Küre'nin ilk kirazını hasat ettik. İlk kirazını hasat etmek için sabah 06.00'dan itibaren çalışıyoruz. Sezondan umutluyuz. Geçen seneye oranla geç olmasına rağmen ürünlerimizin kalitesi iyi, güzel bir rekolte bekliyoruz." dedi.

50 bin tonun üzerinde rekolte beklentisi

Manisa'nın, kiraz yetiştirme sektöründe Türkiye'de ikinci sırada bulunduğunu anımsatan Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise "Bu yıl 50 bin tonun üzerinde rekolte beklentimiz var. Şu an Şehzadeler ilçemizde 16 bin ton rekolte gerçekleşiyor. Üretilen kirazların büyük bir bölümü ihraç ediliyor. Avrupa Birliği ülkelerinden Rusya'ya, Dubai ve Katar'dan Çin ve Güney Kore'ye kadar ülkeler bulunmaktadır." açıklamalarını kaydetti.

Çiftçiler sezona heyecanlı başladı: Kirazın ilk hasadı gerçekleştirildi!

İlk kirazlar için tören

40 kilo hasat edilen 'cristobalina' türü kiraz açık artırma yoluyla alıcısını buldu. Sancaklıbozköy Mahallesi'ndeki Kiraz Pazarı'nda gerçekleştirilen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ve üreticiler katılım gösterdi. İlk teklifi 300 liradan alan kiraz, tüccar İbrahim Bodur’un 700 liralık teklifiyle satıldı. Vali Karadeniz ve Başkan Çelik, bu sezona dair iyi dileklerini belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal