Chrome’da Güvenlik Açığı Bulundu

Popüler web tarayıcısı Chrome’da güvenlik açığı bulundu. Söz konusu açığa ilişkin açıklama yapan Google ayrıca acil bir de uyarı yayınladı.

21.04.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-15:52) Chrome’da Güvenlik Açığı Bulundu

Google bahse konu açığın anlaşılması sonrası 81.0.4044 sürüm numaralı bir yama yayınladı. Şirket yaptığı açıklamada yamanın en kısa sürede yüklenmesi uyarısında bulundu. Otomatik güncellemesi açık olan kullanıcıların da son sürümde olduklarını kontrol etmesi öneriliyor.

Güvenlik açığı, siber saldırganların sistemdeki boşluklardan faydalanarak güvenilmeyen kodları çalıştırmalarını sağlıyor. Bu açık özellikle Windows, Mac ve Linux kullanıcıları başta olmak üzere yaklaşık iki milyar kullanıcı için kritik bir tehlike yaratıyor.

Güncellemenin kurulu olup olmadığını anlamak için ise Chrom’u açtıktan sonra sağ üst kısımda bulunan menüye tıklayarak, Yardım sekmesi altında Google Chrome Hakkında alanına giriş yapmanız gerekiyor.

Bunun ardından internet tarayıcınızın güncel olup olmadığı otomatik olarak kontrol edilecek ve eğer güncel değilse güncellenecektir. Bu alanda 81.0.4044.113 sürümünün kurulu olduğunu görmeniz gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal