CHP’nin Maltepe mitinginde Atatürk yasağı

Cumhuriyet Halk Partisi, siyasetin her alanında Atatürk’ü kullanma politikasından vazgeçmeye başladı. CHP’nin İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitingde, pankartlarda ve kürsüde hiç Atatürk fotoğrafı olmaması, her yerin Kemal Kılıçdaroğlu’nun resimleri ile donatılması dikkat çekti.

22.05.2022-10:33 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-17:00)

CHP’nin İstanbul Maltepe’de miting düzenlediği mitingdeki Atatürk detayı herkesin dikkatini çekti. Siyasetin her alanında Mustafa Kemal Atatürk’ü kullanan CHP, son mitinginde ne pankartlarda ne de kürsüde Atatürk görsellerine yer vermedi. AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, A Haber canlı yayınından CHP'nin Maltepe'deki mitingi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Partili Ayvalı, mitinge gelenlere sadece Türk bayrağı ve CHP bayraklarıyla gelmeleri emredildiğini belirtti.

Mitingde dikkat çeken yasak

CHP’nin Maltepe mitinginin konu alındığı A Haber canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, söz konusu partide Atatürk fobisinin olduğunu söyledi. Maltepe’de düzenlenen mitingde Atatürk görsellerine izin verilmediğini söyleyen Ayvalı, "Bugün yapılan mitingde CHP ve Türk bayrakları dışında bir bayrağa izin verilmemiş. Daha önceden hep Atatürk bayrakları da olurdu ama bugün yoktu. Kürsüde de yoktu." dedi.

CHP’nin kendi içinde de bir gruplaşmaya gittiğine dikkat çeken AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı,"Kemal Bey'in kadrolarının CHP'yi HDP'lileştirme içinde olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı Atatürk fobisi de oluyor. Arada bir tabanı tutmak için Atatürk'ü dile getiriyorlar ama o kadar." şeklinde konuştu.

CHP miting

İETT otobüslerine el koydular

16 milyon İstanbullunun kullanması gereken İETT'ye ait olan otobüsler, İstanbulluya değil CHP'lilere hizmet etti. İETT otobüslerine binmek isteyen vatandaşlar ise mağdur oldu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal