CHP'nin Kayseri mitingi yalanı ifşa oldu! İşte o anlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'de vatandaşlar ile bir araya geldi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, mitingine işçilerin zorla götürüldüğünü öne sürdü. Ancak Arık'ın yalanı AK Parti Kayseri teşkilatının yayınladığı video ile çöktü. İşte haberin detayları...

26.07.2022-12:04 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-12:04)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri halkı ile kucaklaştı. Kente müjdelerle giden Başkan Erdoğan'ın mitingine katılım hayli yüksek oldu. Mitinge resmi rakamlara göre 70 bin kişi katıldı. Bu katılımı gölgelemek isteyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, işçilerin mesai saatinin kısaltıldığını, servislerle zorla mitinge götürüldüklerini öne sürdü. Arık'ın yalanını AK Parti Kayseri İl Başkanlığı yayınladığı 'Yalan ve Doğrusu' videosu ile çürüttü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir coşku ile karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz tarihinde Kayseri'ye gitti. Erdoğan, şehirde 70 bin kişilik bir katılımla karşılandı. Erdoğan'ın mitinginde büyük bir coşku yaşandı.

İşçilerin zorla servislere mitinge götürüldüğü iddia edildi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterilen yoğun ilgiyi baltalamak için TMSF kontrolündeki bir holdingin personellerinin mesaisinin erkene çekildiğini, işçilerin zorla servislerle mitinge götürüldüğünü iddia etti. Arık'ın video çektiği esnada servislerin başka taraflara gitmesi iddiasının asılsızlığını gözler önüne serdi.

Arık’ın yalanını gözler önüne seren bir video yayınlandı

Öte yandan AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, Arık'ın yalanını gözler önüne seren bir video yayınladı. Söz konusu videoda, işçilerin evlerine gitmek üzere her zamanki saatinde çıktığı görülüyor. İşçilerin hiçbirinin zorlanmadığı ve mitinge yönlendirilmediği de ortaya konuluyor.

Yine Hak -İş Sendikası işçilerinin zorla miting alanına getirildiğine ilişkin iddia da, işçilerin kendi isteği ile alana geldiğini söylemesi ile çökertilmiş oluyor.

CHP yurdun dört bir yanından Balıkesir’e insan taşıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginden bir gün sonra ise, 'AK Parti, taşıma ile miting alanı dolduruyor' şeklinde iddialarda bulunan CHP, yurdun dört bir yanından Balıkesir'e insan taşıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir mitingine Çanakkale, İstanbul, Bursa, İzmir, Aydın ve çok sayıda şehirden otobüs kaldırıldı. Partililer ücretsiz otobüslerle miting alanına dolduruldu. Kılıçdaroğlu'nun tarihi bir kalabalığa seslendiği şeklinde sosyal medyada da algı oluşturuldu. Bir yandan da AK Parti'nin Kayseri'deki mitingine katılımın az olduğu yönünde paylaşımlar ile Başkan Erdoğan'ın destek kaybettiği havası oluşturulmak istendi. Ancak günün sonunda tüm taşımalara rağmen CHP'nin Balıkesir'de 12 bin kişiye ulaşabilmesi dikkat çekti.

Çok sayıda kişinin geldiği şehirlerin farklı olması dikkat çekti

Diğer yandan CHP'nin 24 Temmuz tarihindeki Balıkesir mitingine katılan bir kişi, kamera ile katılımcılara tek tek nereden geldiklerini sordu. Çok sayıda kişinin geldiği şehirlerin farklı olması ise bir hayli dikkat çekti. Bunun yanı sıra CHP'li belediyelerin ücretsiz otobüslerinin görüntüleri de taşıma mitingi gözler önüne serdi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal