CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu Dolandırıcılıktan Yargılanıyor

NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında herhangi bir dava olmadığını söylese de CHP adayının Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan babası ile yargılandığı tespit edildi

12.06.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-17:50) CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu Dolandırıcılıktan Yargılanıyor

Ekrem İmamoğlu’nun kamuya ait değeri 20 milyon TL olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alanı usulsüz bir şekilde projeye dahil edip villa alan vatandaşları dolandırdığı iddia ediliyor.

NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun "Önceki müteahhitlik döneminize ilişkin hala Ağır Cezada devam bir davanız var mı?" sorusu üzerine "5 senelik belediye başkanlığım döneminde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 senesine ait iş hayatımla ilgili bir davadır. Geçelim" cevabını verdi.

Soru üzerine morali bozulan İmamoğlu'nun aslında Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan hala yargılandığı ortaya çıktı. Üstelik hazırlanan iddianamede suç tarihinin 2003 olmadığı tespit edildi.

20 MİLYONLUK YEŞİL ALANDA USULSÜZLÜK  

Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun beraber yargılandığı davanın baba-oğlun ortak olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret Ltd. şirketinin Beylikdüzü'nde yaptıkları 'Beykonakları' projesinde kamu malını işgal edip, konut sahiplerinin dolandırdıkları iddiasıyla açıldığı tespit edildi. Kamuya ait değeri 20 milyon TL olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alanı usulsüz olarak projeye dahil edip villa satın alan vatandaşları dolandırdığı iddia edilen İmamoğlu'na ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'dolandırıcılık' suçlamasıyla iddianame düzenlendiği anlaşıldı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu öne sürülerek beraatla sonuçlansa da müştekilet Yargıtay'a başvurdu. Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını eksik soruşturma yapılmasın sebebiyle bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'nun tekrardan yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan hala yargılanmakta.

Ekrem İmamoğlu'nun, ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi'nin Beylikdüzü'nde inşaa ettiği 'Beykonakları' projesinde 'dolandırıcılık' yaptığı öne sürülerek babası Hasan İmamoğlu ile sanık olduğu tespit edildi.

İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi'nin 'Beykonakları' projesinde kamuya ait olan yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alan, usulsüz bir şekilde proje alanına katıldığı iddiasıyla projeden villa satın alan kişiler tarafından yapılan şikayetlerin ardından soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu hakkında 'dolandırıcılık' suçlaması ile iddianame hazırlandı. İddianamede Beykonakları sitesinden villa satın alan 3 kişi müşteki olarak yeraldı. Bir numaralı sanık Ekrem, iki numaralı sanık ise babası Hasan İmamoğlu oldu.

İddianamede şüphelilerin 3 müştekiyi kamusal alan sahayı siteye aitmiş gibi vatandaşı kandırmak amacıyla dolandırdıkları iddia edildi. Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen yargılama neticesinde anlaşmazlığın hukuk mahkemesinde çözülmesi gerektiği iddiasıyla önce beraat kararı verildi.

Karara; Feray Kılıç, Mehmet Ali Kılıç ve Taceettin Çaylarbaşı isimli müştekiler avukatları aracılığı ile itiraz etti. Hukuk savaşı veren mağdurlar önceki aylarda Yargıtay'dan gelen bozma kararı sonucunda sevindi. Yargıtay, İmar planlarında, "Yeşil bant" olarak kayıtlı yeri kendi projesine aitmiş gibi gösteren, daha sonra burayı sitenin otoparkı haline getiren 'İmamoğlu İnşaat' adlı şirketlerin sahibi Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yerel mahkemeden alınan beraat kararını bozdu ve tekrardan yargılanmalarına karar verdi.

YARGITAY BOZDU  

Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan dosyanın eksik araştırılarak karar verildiğine, bu sebeple projenin sanıklar tarafından yapılan projenin eski hali, yeşil alan olarak gösterilen ve projeye dahil edilen yerin durumunun araştırılması, bilirkişi raporlarının tekrardan  hazırlanması kararını verdi.

Yargıtay, bunun yanı sıra bu davada yargılanan belediye personelinin durumuna ilişkin bilgi alınmasına hükmetti. Dosya, Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Yargılama bu mahkemede yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal