CHP'nin gerçeğini anketler ortaya çıkardı: İmamoğlu'nun hedefinde şimdi de Özel var

Türkiye, kafasını yeni yılda yapılacak yerel seçime çevirdi. Seçim öncesi anket siteleri de harekete geçti. Yapılacak seçim öncesi "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP ve İyi Parti'nin işleyişine ve parti içi işlerine müdahil olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna halk ilginç cevap vererek anket sonuçları da bu oylar sonrası ortaya çıktı. İşte detaylar...

28.12.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:58) CHP'nin gerçeğini anketler ortaya çıkardı: İmamoğlu'nun hedefinde şimdi de Özel var

Türkiye 2023 yılında hem cumhuriyetin 100'üncü yılını kutladı hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandı. Fakat bir yanda PKK üzerinden devreye sokulan terör saldırısı, diğer yanda bölgemizi kan gölüne çeviren Gazze'deki İsrail soykırımı tehlikenin sürdüğünü gösteriyor.

Yönetim değişse de yüzdeler oynamadı

Halk, yeni yılda olacak Mart ayında yapılacak yerel seçime odaklandı. Anket sitesi Optimar Araştırma'nın 16-22 Aralık 2023 tarihleri arasında 26 ilde ve toplam 2000 kişiyle yüz yüze yaptığı yılın son Türkiye'nin Nabzı 2023 Aralık Araştırmasına göre CHP'de yönetim değişse de yüzdeler oynamadı. AK Parti yüzde 26.8, CHP yüzde 16.7 oy ortalaması aldı.

Özgür Özel- Ekrem İmamoğlu

“İlk kez şahit oluyoruz”

Öte yandan son ayda en çok tartışılan ve merak edilen "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP ve İyi Parti'nin işleyişine ve parti içi işlerine müdahil olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Evet oyu yüzde 54.5, hayır oyu ise 45.5 ortalama yüzdesi çıktı.  Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, "Geçmişte siyasi partilere farklı güçlerin müdahale ettiği biliniyor. Ama bir siyasetçinin farklı araçlar kullanarak hem kendi partisine hem de farklı bir partiye müdahale etmesine ilk kez bu kadar açık şahit oluyoruz. Halk bunu görüyor, bu gelecek siyaset açısından çok kaygı verici” yanıtını verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal