CHP'nin Adayı Aziz Sancar İddiası

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili yeni bir iddia atılmıştı

03.05.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-14:29) CHP'nin Adayı Aziz Sancar İddiası

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili yeni bir iddia atılmıştı "Cuma günü CHP adayını açıklarken Aziz Sancar'ın adı aday olarak açıklanırsa şaşırmamak gerekiyor” dendiği belirlendi.

Çin Devlet Radyosu'ndan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyla ilgili flaş iddia atılmıştı...

Çin Devlet Radyosu CRI TÜRK Ankara muhabiri Sinan Onuş, Kamil Erdoğdu'nun radyoda sunduğu “Manşet” programına konut olmuş ve bu programda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çarpıcı bir bilgi paylaşmıştı.

Onuç, programda “Cumhuriyet Halk Partisi’nde Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs Cuma günü saat 10'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklayacak. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar ise sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isimleri üzerindeki tartışma devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

“SANCAR'IN ADI ADAY OLARAK AÇIKLANIRSA ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR”

Onuç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyla ilgili çarpıcı iddiayı şöyle aktardı:

“Bu arada birkaç gündür kulislerde başka bir isim konuşuluyor. İddiaya göre Cumhuriyet Halk Partisi, muhalefete aday olarak Aziz Sancar'ın adını önerdi. Yine iddiaya göre Amerika'da yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ilk teklifte adaylığı kabul etti ancak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının öne çıkması sonrası Sancar beklemeye başladı.

Hem Abdullah Gül hem de Sancar adı üzerinde İYİ Parti ortak aday teklifini kabul etmeyince Cumhuriyet Halk Partisi kendi adayına yöneldi. Bu amaçla Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aziz Sancar'a tekrar teklif götürdüğü, Sancar'ın teklifi düşüneceğini söylediği belirtiliyor. Cumhuriyet Halk Partis’nin ise adaylığı kabul etmesi için Aziz Sancar'la temaslarını sürdürdüğü gelen bilgiler arasında. Şu an için Sancar teklifi kabul etti mi, net bir şey yok tabii ki. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayını açıklamak için bu kadar süre beklemesinin nedeninin de bu olduğu kaydediliyor. Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi adayını açıklarken Sancar'ın adı aday olarak açıklanırsa şaşırmamak gerekiyor.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal