CHP'li Şişli Belediyesi'nin HDP'ye Usulsüz Araç Torpili Gün Yüzüne Çıktı

CHP’nin rezillikleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şişli Belediyesi eski Başkanı Hayri İnönü döneminde belediye araçlarının, 2015 yerel seçimlerinde usulsüz şekilde HDP’nin kullanımına tahsis edildiği gün yüzüne çıktı.

19.04.2021-10:14 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-10:50) CHP'li Şişli Belediyesi'nin HDP'ye Usulsüz Araç Torpili Gün Yüzüne Çıktı

Şişli Belediye Başkanlığı tarafından 2014-2015 seneleri içinde kuruma ait olan araçların belediye çalışanları tarafından HDP’nin seçim çalışmaları için parti kullanımına tahsis ettiği söylendi. Söz konusu söylentiler belediyede çalışan bir personelin ihbar vermesiyle belli oldu. 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Yapılan soruşturmada, mevzuata aykırı gerçekleşen ihalenin yapıldığını gösterir bilgiler de EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) sorgulamasında ise bulunamadı. Gelen ihbar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı, savcılık talebi üzerine belediyenin en üst amiri sıfatı taşıyan Hayri İnönü, Belediye başkan yardımcısı Hasan Karabulut, Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Murat Dündar ve Fen İşleri Müdürü Osman Çolak hakkında soruşturma izni verdi. 

BAŞKA SKANDALLARDA ORTAYA ÇIKTI 

Taraflar hakkında verilen iznin ardından duruma itiraz edildi. Danıştay 1. Dairesi tarafların itirazlarının reddine karar verirken, Hayri İnönü'nün itirazı kabul edildi. Soruşturmada HDP'ye gönderildiği tespit edilen bu araç ihalesi dışında bir de Murat Dündar ile Osman Çolak'ın, 20 Haziran günü asfaltlama çalışmalarında kullanılmak üzere 9 bin 40 ton asfaltın nakliyesi için 2 tır ve 5 kamyonu ihale amacı doğrultusunda kullanmayarak görevlerini kötüye kullandıkları belirlendi. 

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDIĞI ANLATILDI 

Savcılık ilerleyen soruşturmanın ardından belediyede Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Karabulut'un; söz konusu araçların ihale amacı doğrultusunda kullanılması konusunda kontrol ve denetim görevini yerine getirmeyerek görevini kötüye kullandığı anlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal