CHP’li Sezgin Tanrıkulu: HDP Baskı Altında Ne Yaparsak Beraber Yapacağız

CHP İstanbul vekili Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık dillendirdiği "Dostlarımızla ittifak olacağız" söyleminin özenle seçilmiş bir kavram olduğunu söyledi.

02.07.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-16:36) CHP’li Sezgin Tanrıkulu: HDP Baskı Altında Ne Yaparsak Beraber Yapacağız

CHP İstanbul vekili Sezgin Tanrıkulu, "Genel başkanımız 'dostlarımız' derken sadece Millet İttifakı'ndaki partileri kastetseydi 'Millet İttifakı' derdi" ifadelerini kullandı. HDP'nin büyük baskı altında olduğunu belirten CHP'li Tanrıkulu, "Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin" dedi.

CHP İstanbul vekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın yerel bir televizyon kanalında birtakım açıklamalarda yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk olarak CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda dile getirdiği ve daha sonra sık sık söylediği "Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" söylemine değinen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''DOSTLAMIZLA İTTİFAK OLACAĞIZ VE ÜLKEYİ YÖNETECEĞİZ''

''Genel Başkanımız şunu söyledi: Biz bundan sonraki yolumuzu dostlarımızla yürüyeceğiz. Dostlarımızla iktidar olacağız ve ülkeyi yöneteceğiz.''

 Tanrıkulu, 'dostlarımızla ittifak olacağız' söyleminin de özenerek seçilen bir kavram olduğuna dikkat çekti. Tanrıkulu, ''Genel başkanımız 'dostlarımız' derken sadece Millet İttifakı'ndaki partileri kastetseydi 'Millet İttifakı' derdi. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır' ifadelerini kullandı. Konuşmasında HDP'nin büyük baskı altında olduğunun altını çizen CHP'li Tanrıkulu, 'Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin'' dedi.

Tanrıkulu bu sözlere yönelik şu ifadeleri kullandı: ''Kastı bu değil. Dostlarımızın çok geniş bir çerçeveyi ifade ettiğini söylüyoruz. Bu meselede siyasi parti adlandırması yapmak da sınırlayıcı bir şeydir. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır.''

''HDP BASKI ALTINDA NE YAPARSAK BERABER YAPACAĞIZ''

Konuşmasında HDP'nin büyük baskı altında olduğunu ifade eden ve umutsuz olunmaması önerisi yapan Tanrıkulu, "HDP büyük baskı altında. Bir taraftan genel başkanları tutuklu. Örgütleri baskı altında. Kapatma davası açılmış. Bunları gören bir parti olarak dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal