CHP'li Mansur Yavaş Neden Sayaca 170 TL Fazla Ödedi?

Fotoğraflarda sayaçların aynı özellikte açık bir biçimde belli oluyor. Soru şu: Kütahya Belediyesi’nin 209 liraya mal ettiği su sayaca Mansur Yavaş neden 380.4 TL ödedi?

06.07.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-11:43) CHP'li Mansur Yavaş Neden Sayaca 170 TL Fazla Ödedi?

Fotoğraflarda sayaçların aynı özellikte açık bir biçimde belli oluyor. Soru şu: Kütahya Belediyesi’nin 209 liraya mal ettiği su sayaca Mansur Yavaş neden 380.4 TL ödedi?Kütahya Belediyesi’nin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Baylan Ölçü Aletleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden aldığı sayaçlar yerinde görüntülendi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 3 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ihaleyi, Baylan Ölçü Aletleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

İhalede su sayacının birim fiyatı 380,4 TL olmasına karar verildi. 40 bin adet RF uzaktan haberleşmeli elektronik sayacın bedeli 15 milyon 216 bin TL gösterildi. 

KÜTAHYA'NIN SAYACI 209 TL

Sabah’tan alınan bilgiye göre Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 380.4 TL'ye aldığı cihazı, aynı şirketten Baylan Ölçü Aletleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden 209 TL'ye mal etti.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 10 bin sayacı, 24 Haziran 2020 tarihinde yapılan ihale için satın aldıklarını ve 2 milyon 90 bin TL ödediklerini duyurdu.

ARALARINDAKİ TEK FARK LORA AMA O DA KULLANILMIYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü ile Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün sayaçlarda oluşan tek farkın 'Lora' yani uzaktan okuma özelliği olduğu belirtildi.

Ankara Büyükşehir'in 'Lora' sistemini kullanma zorunluluğunu koymasının, rakip olan firmaların ihalelere girmesini engellemek amacı ile yapıldığı iddialar arasında. Ancak satın alınan Lora sisteminde lisans alınmadığı için Ankara'da henüz hiç kullanılmadı, sayaçlar GPRS sistemiyle okunuyor. Kütahya'nın satın aldığı cihazın yüksekliği, Ankara Büyükşehir'in cihazından 2 santim daha kısa ancak cihazların her ikisinin teknik özellikleri ve kapasiteleri aynı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal