CHP'li Maltepe Belediyesi rüşvet operasyonu! 5 şüpheli tutuklandı

Rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınmış olan CHP'li Maltepe Belediyesi çalışanlarının da içerisinde yer aldığı 22 kişiye ilişkin düzenlenen operasyonda 5 kişi tutuklandı. İşte haberin detayları...

27.05.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-16:51)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından, 20 Mayıs'ta Maltepe Belediyesi'nden üst düzey yöneticiler ile birlikte zabıtaların da aralarında yer aldığı 18 kişiye ilişkin 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından geniş çaplı operasyon düzenlenmiştir. 

Yapılan operasyonda 18 şüpheliden 16'sı gözaltına alınmıştır. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında Maltepe eski Belediye Başkan Yardımcıları Haydar B. ile Melih M., eski Zabıta Müdürü Ahmet İ., mevcut Zabıta Müdürü Ahmet Ziyaeddin İ. ve Maltepe eski Tapu Müdürü Yılmaz C.'nin de aralarında yer aldığı bilgisi öğrenilmiştir. 

Şüphelilerden Haydar B.'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde tasarım işleri müdürü, Melih M.'nin Maltepe Belediyesi'nde medya müdürü, Yılmaz C.'nin ise Zeytinburnu tabu müdürü olarak görev yaptığı aktarıldı. 

Düzenlenen operasyonun devamında ise 3 şüpheli daha gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınmış olan 19 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler bu sabah sağlık kontrolünden geçmesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktan 12 şüpheliye tutuklama talebi 

Savcılık işlemlerinin sonrasında 19 şüpheliden 12'si tutuklama talebi üzerine İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken 7 şüpheliye ise adli kontrol talebiyle Hakimliğe sevk edilmiştir.

Operasyonda 5 kişi tutuklanmıştır 

Maltepe Belediyesi çalışanlarının da aralarında yer aldığı 22 kişiye ilişkin düzenlenmiş olan operasyonda 5 kişi tutuklanmıştır. Savcılık sorgularının sonrasında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nde şu an İBB Tasarım Müdür Yardımcılığı görev yürüten H. B. ve şu anda Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü yapan Y. C. ile Maltepe Belediyesi'nde görevli bir memurun da aralarında bulunduğu toplamda 3'ü kamu çalışanı 5 kişi tutuklanmıştır. 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal