CHP'li Mahmut Tanal'dan YSK'ya Mühür Başvurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan YSK'ya mühür başvurusu geldi. Tanal başvurusunda mühürlerde siyah yerine başka renklerin kullanılmasını istedi.

27.05.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-14:09)

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 'tercih' ya da 'evet' yazılı mühürlerde siyah haricinde başka bir renkte mürekkep kullanılması için başvuru yaptı.

Tanal başvuru ile alakalı yaptığı yazılı açıklamada, "Seçmenin seçme kararını yansıtan oy pusulalarında parti amblemleri ile adları, mührün vurulduğu yuvarlak alan, aday isimleri ve alanları ayıran çizgiler siyah renkle basılıyor. 'Evet' ya da 'tercih' yazılı mühürlerde kullanılan mürekkep de siyah olunca, bu durum oy sayımı esnasında hatalı sayım yapılmasına neden olabiliyor" dedi.

CHP’li Tanal, YSK’ya verdiği dilekçede, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye çapında bir milyon 908 bin 467, İstanbul'da 319 bin 540 geçersiz oy olduğunu anımsatırken, bu geçersiz oyların büyük bir kısmının mühür kullanımı ve mühürde kullanılan mürekkebin fark edilememesi sebebiyle geçersiz sayılan oylar olduğunu ifade etti. Tanal ayrıca, İstanbul için tekrar yapılan sayımlarda hemen her parti lehine geçerli sayılması gerekirken sandık kurulunun dikkatinden kaçarak geçersiz sayılan oyların belirlendiğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal