CHP'li İBB'nin Yalanı Ortaya Çıktı; "Müsilaj Temizliyor" Dedikleri Gemi Hiç Denize Çıkmadı!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 'Müsilaja karşı destan yazıyoruz' diyerek yaptığı algı yalan oldu. Belediye sözcüsü Ongun'un "Gemilerimiz 7/24 müsilaj temizliği yapıyor" sözü gerçekleri yansıtmadı.

29.06.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-17:49) CHP'li İBB'nin Yalanı Ortaya Çıktı; "Müsilaj Temizliyor" Dedikleri Gemi Hiç Denize Çıkmadı!

İBB'nin Dökü-1 gemisinin 27 aydır hiç denize çıkmadığı Eyüp'teki iskelede dubalara bağlı durduğu belgelerle ortaya çıktı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı İBB Dökü-1 ve İBB Dökü- 2 gemilerinin müsilaj temizleme çalışmalarına aktif katılmadığı tespit edildi. 

MÜSİLAJ TEMİZLİYOR DEMİŞLERDİ GEMİ HALİÇ'TE ÇIKTI!

İki geminin, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olduktan sonra Haliç Tersanesi'ne çekildiği, gemilerin Eylül 2019'da tersanede yer olmadığı gerekçesiyle Eyüp Tekke Parkı'nda bulunan İBB Deniz İskelesi'ne alındığı ve 27 ay boyunca atıl durumda kaldığı tespit edildi. 22 Haziran'dan beri Atatürk Köprüsü'nün (Unkapanı Köprüsü) Kadir Has Üniversitesi'nin tarafındaki dubalara bağlı olarak duran İBB Dökü- 1 gemisini görüntüledi.

Sabah'ın haberine göre, İBB Dökü- 2 ise 25 Mayıs-24 Haziran arasında sadece birkaç kez hareket etti, daha sonra bakıma alındığı nedeniyle müsilaj temizleme çalışmalarına katılmadı. Bu durumgemi takip sistemi Marine Traffic'in kayıtlarında da açıkça görülüyor.

SOSYAL MEDYA YALANI ORTAYA ÇIKTI!

Tüm bu verilere rağmen, İBB Sözcüsü Murat Ongun, 12 Haziran'daki Twitter paylaşımında, "Sahil hattında devam eden çalışmaların yanı sıra 11 deniz yüzeyi temizleme aracımız ve büyük kapasiteli İBB Dökü 1 gemisi, İstanbul açıklarında müsilaj temizliği çalışmasına devam ediyor" İddiası tespit edildi.  Ongun, 14 Haziran'daki paylaşımında ise, "İBB, müsilaj temizliğinde Türkiye'deki en güçlü kurumdur. NOKTA.." mesajıyla algı yapmaya çalıştı. Ongun, 15 Haziran'da da, "müsilaj temizliği, İBB gemileri 7/24 çalışıyor" paylaşımını yaptı. İBB de aynı gün, "İBB Dökü- 1 Gemisi Caddebostan'da müsilaj temizleme çalışmalarına devam etti" iddiasında bulunsa da yalanı ortaya çıktı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal