CHP'li Faik Öztürk'ten İngiliz basınında yer alan sığınmacı haberlerine sert tepki: "Devlet, devlet gibi yönetilecek"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İngiliz basınında çıkan Türkiye'ye sığınmacı gönderilecek haberlerine ateş püskürdü. Öztrak, "Devlet, devlet gibi yönetilecek" sözleriyle tepki çekti. İşte, Öztrak'ın konuşması...

17.07.2022-12:56 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-12:56)

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İngiliz basınında çıkan Türkiye'ye sığınmacı gönderilecek haberlerine ateş püskürdü. Öztrak, "Türkiye'yi Ruanda ile aynı lige düşürenler, muhataplarımızın cüretini artırıyor. Ama az kaldı. Devlet, devlet gibi yönetilecek" dedi.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İngiliz basınındaki Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın başbakanlığa gelmesi durumunda Ruanda ile yapılan sığınma alanında ki iş birliği anlaşmasına benzer anlaşmayı Türkiye'yle yapmayı isteyeceği yönündeki habere ateş püskürdü. Konuya dair sosyal medyadan paylaşım yapan Öztrak, Türkiye'yle yanı kredi notu olan ülkelerin listesine yer vermeyi de ihmal etmedi.

Bu cüreti nereden alıyor?

Öztrak yaptığı paylaşımda, "Türkiye'ye çöplerini gönderen İngiltere Dışişleri Bakanı, mültecilerini Ruanda ile beraber Türkiye'ye gönderme cüretini nereden alıyor? Cevabı tabloda. Türkiye'yi Ruanda ile aynı lige düşürenler, muhataplarımızın cüretini artırıyor. Ama az kaldı. Devlet, devlet gibi yönetilecek." sözlerini kullandı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal