CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Görevden Alındı

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile yargılanıp 11 ay 20 gün hapis cezası alan Balıkesir'ın Erdek ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanı tarafından görevden alındı.

21.03.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-15:54) CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Görevden Alındı

Balıkesir'ın Erdek ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görrevinden alındı.

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakkında dava açılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında yerel mahkemenin verdiği 11 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası, Yargıtay tarafından da onandı. Sarı, bu sebeple İçişleri Bakanı tarafından görevinden alınırken, kararın infazına 18.03.2019 tarihinden itibaren başlandı. 'Millet İttifakı'nın Erdek Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Sarı ile alakalı son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.

"BANA VERİLEN CEZANIN ERTELENMESİ GEREKİRDİ"

Açıklama yapan Başkan Hüseyin Sarı, seçilmesine engel bir halin olmadığını söyleyip, belediye başkanlığı adaylığının devam ettiğini söyledi. Tepkisini de dile getiren Sarı, "Esasen, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi lazımdı. Çünkü her meslekte işleyen süreç böyleydi, fakat iş bana gelince bu uygulama olmadı" dedi.

FATİHA SURESİ İLE DALGA GEÇMİŞTİ

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçim kapsamında partililere hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Balıkesir Erdek Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı, Fatiha Suresi ile dalga geçmişti. CHP Adayı Hüseyin Sarı, Fatiha Suresi'nin ilk ayetlerini okumaya başlayıp "Amin deyin yeter bu kadar, uzatmayalım" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal