CHP'li Edremit Belediyesi Başkanı Esnaf Rıza Kaya'ya İşkence Etti! Tehdit Edip Zorla Video Çektirdiler

Edremit Belediyesi Başkanı Hasan Arslan'ı eleştiren bir esnaf, psikolojik işkenceye uğradığını iddia etti.

19.07.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 19.07.2021-11:50) CHP'li Edremit Belediyesi Başkanı Esnaf Rıza Kaya'ya İşkence Etti! Tehdit Edip Zorla Video Çektirdiler

3 kişi tarafından önce ıssız bir yere götürülen Rıza Kaya, daha sonra zorla özür diledi. "Özür dilemeseydim, öldürülürdüm" ifadelerini kullanan mağdur Rıza Kaya, emniyet ve savcılığa giderek  CHP’li belediye başkanından şikayetçi oldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde birçok kötü bir olay yaşandı. Edremit'te yaşayan Rıza Kaya isimli bir esnafın, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın talimatı ile zorla özür videosu çekti.

Kaya'nın iddiasına göre 3 kişi tarafından kuytu bir yere kapatıldığı öğrenildi. 

ELEŞTİRİNCE TEHDİT EDİLDİ

Edremit'te hac ve umre malzemeleri satan Rıza Kaya, sosyal medyadan Edremit Belediyesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Kaya, bir süre sonra Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan'a çevresinde olan birkaç ismin sözlü şiddetine maruz kaldı. 

Tartışmalara sebep olan olay, 04 Haziran günü Edremit'te yaşandımeydana geldi. Ferdi T., ve 2 kişi, aynı gün Rıza Kaya'nın esnaflık yaptığı iş yerine geldi.

''İYİ NİYETLE GELMEDİK BU İŞİ TEMİZLEYELİM YOKSA BU İŞİ CANINLA ÖDERSİN''

Şüphelilerin, "Biz buraya iyi niyetle gelmedik, bir video çekip bu işi temizleyelim yoksa bu işi canınla ödersin" sözleri karşısında tehdit edilen ve panik olan Rıza Kaya, teklifi kabul etmek zorunda kaldı. Esnaf Rıza Kaya'yı ortalarına alan Feridun T. ve Ferdi T., tehdit ederek çektirdikleri özür videosunda, "Hasan Başkan, seninle ilgili konulardan dolayı buraya geldik. Rıza Kaya senden özür dileyecek." dedi. Mağdur esnafa ise "O akşam düğünde alkollüydük. Herkesin kafası yüksekti. Kusura bakma. Eskiden beri seninle tanışıyoruz. Bir daha da birbirimizle işimiz olmaz. Özür diliyorum" biçiminde sözler söyletildi. Kaya, maruz kaldığı bu olay ile ilgili emniyet ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Mağdur, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği ifadesinde, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ve 3 kişi hakkında şikayetçi oldu.

DEREBEYLİK KURULMUŞ

Sabah'ın haberine göre mağdur Rıza Kaya, "Sosyal medyadan yaptığım eleştirilerden rahatsız olmuş. Bir gün telefonum çaldı; 'Hasan başkanla sorun yaşamışsın, gel bunu halledelim' dediler. Ben de esnaf olduğum için işyerime çağırdım. 'Video çekeceğiz özür dileyeceksin. Yoksa öldürürüz, keseriz' tehditlerinde bulundular. Amaçları belliydi. Kendilerince derebeylik kurmuşlar" ifadelerine yer verdi.

'ŞEFFAF BELEDİYE' YORUMU SİLMİŞ

Mağdur Rıza Kaya'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından Edremit Belediyesi'ne dair eleştirilerinden bazıları şu şekilde:

- "Sn Edremit Belediyesi Başkanı kendi sayfasında CHP'nin tıkır tıkır çalışan belediye reklamını paylaşmış. Bende siz bu reklama uymuyorsunuz diye yorum yaptım. Şeffaf belediye yorumu silmiş."

- "2 yıl oldu geleli. Hala başkanlık katının büro ofis mobilya yenilemesi bitmedi. Her hafta yenisi geliyor."

- "2 yıl önce seçim meydanlarından rakiplerine atıp tutuyordun ya hepsi senin yanında gül suyu kaldı"

- "Bunlar şeffaf belediye ve yönetimmiş. Şeffaflığın tanımı sizseniz şeffaflık utanır. Şeffaflığı gidin Ankara ve Eskişehir Belediyesinden öğrenin"

AK PARTİ'DEN TEPKİ: BUNUN SEBEBİ RANT DÜZENİDİR

Yaşanan olaya tepkini veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, şu ifadelere yer verdi: "Edremit ilçemiz Balıkesir'in en gözde ilçelerinden birisi. Ancak özellikle son bir yıldır maalesef buna benzer Edremit Belediyesi yönetimi ile ilgili iddialar ve olaylar yaşanıyor. Daha önce gazetecilerin de yolunun kesilip darp edilmesi gibi vahim olaylar yaşanmıştı. Bu tip olaylarda özellikle bir belediye başkan yardımcısının ismi geçmişti. Bu yaşanan olay da son derece çirkin. Vahim bir tahammülsüzlük örneği. Maalesef CHP zihniyeti tam da budur. Demokrasi, fikir hürriyeti gibi kavramları istismar eden bir zihniyet. Edremit'te giderek ağırlaşan bir korku imparatorluğu oluşturulmaya başlandığını gözlemliyoruz. Bunun sebebi elbette rant düzenidir. Devletimizin bu konuda hassasiyetini biliyoruz. Böyle bir olayın ilimizde yaşanması son derece üzücü. Bu olayı yapan, yaptıran her kimse Adalet karşısında hesap verecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal