CHP'de kavga büyüyor: İBB Başkanı'nın destekçileri ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri birbirine girdi

CHP cephesinde kavga giderek büyüyor. Başkanlık seçimleri sonrası arası açılan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları, ikilinin seçmenlerini de birbirine düşürdü. İşte detaylar…

01.03.2024-13:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-17:10) CHP'de kavga büyüyor: İBB Başkanı'nın destekçileri ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri birbirine girdi

Parti içinde başkanlık seçimlerini kaybeden eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘oğlum gibi’ dediği Ekrem İmamoğlu ile arası açıldı. İkili arasındaki gerilim seçmenlerine de yansıdı. Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri ve üslubuyla dikkat çeken gazeteci Bahar Feyzan'a, CHP cephesinden ağır tepki geldi. 

 CHP’de kavga giderek büyüyor 

Geçtiğimiz yıl parti içindeki başkanlık seçimlerini kaybeden Kemal kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı." açıklaması ile sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ilk eleştiri, Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinene gazetece Bahar Feyzan’dan geldi. Feyzan, “Hangi sıfatla? Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı? Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti? Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan… Türkiye'nin ve CHP'nin yakasından düşün” sözleri ile tepkileri üzerine çekti.


CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'ndan sert sözler

Gazeteci Bahar Feyzan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarında ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'ndan geldi.

Rıfat Nalbantoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada"Herkes haddini bilmeli, siz de! Hayatını hak, hukuk ve adalet mücadelesine adamış 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığınız bu paylaşım ne gazetecilik etiğine, ne de gazetecilik ahlakına ve meslek ilkelerine uyuyor. Bu nefret diliniz ile toplumu kutuplaştırmanızı kınıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. 


"Hadsiz ithamları kınıyorum"

Feyzan’ın açıklamalarına tepki gösteren bir diğer isim ise CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül oldu.Bülbül, "Haddini aşan, halkı inançlar üzerinden ayrıştıran ve önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hadsiz ithamları, hakaret dolu kirli diliyle saldıran bu kişiyi kınıyorum!" ifadelerini kullandı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal