CHP’de DEVA Partili Saddullah Ergin krizi büyüyor: Tabandan tepkiler geldi

CHP’de, DEVA Partili Sadullah Ergin krizi derinleşiyor. 6’lı Masa’da Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllar önce söylediği, “Sen adalet bakanı değil, milletvekili olamazsın" sözleri gündem oldu. Ayrıca, Ergin’in CHP listelerinden seçime girecek olmasına CHP’ye yakın isimler sosyal medya üzerinden tepkiler geldi.

10.04.2023-13:09 - (Son Güncelleme: 10.04.2023-14:46) CHP’de DEVA Partili Saddullah Ergin krizi büyüyor: Tabandan tepkiler geldi

14 Mayıs’a sayılı günler kala siyasi partiler milletvekili adaylık listelerini açıkladı. Muhalefette ise bu sürenç adaylık tartışmalarında olduğu gibi çıkarttı.

CHP'deki eylem söylem uyuşmazlığı listede

Akşam’da yer alan habere göre, CHP’deki eylem ve söylem uyuşmazlığı milletvekili aday listelerinde kendini gösterdi. Kemal Kuluçdaroğlu’nun yıllar önce Sadullah Engin ile söyledikleri gündem oldu.

Kılıçdaroğlu'nun eleştirdiği isim CHP listesinde

DEVA Partili Sadullah Ergin’in Hatay 1. Sıradan CHP Milletvekili Adayı olarak gösterilmesi partililer arasında rahatsızlığa neden oldu. Ergin daha sonra Ankara listesine 1. Bölge 4. Sıradan girdi.

"Milletvekili bile olamazsın"

Kılıçdaroğlu 2010 yılındaki grup konuşmasında Ergin'e ağır ifadelerle yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil milletvekili olamazsın" ifadelerini kullanıyor.

Sadullah Ergin’i sert sözlerle hedef almıştı!

2014 yılına gelindiğinde ise Kıılıçdaroğlu Ergin’e yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek" mesajını paylaştı.

CHP tabanından peş peşe tepkiler geldi

Peş peşe tepkiler

Öte yandan Sadullah Ergin'in CHP listelerinden seçime girecek olmasına CHP'ye yakın gazetecilerden de tepki geldi. Şaban Sevinç, "İnanamıyorum. Sadullah Ergin Çankaya listesinde. CHP'nin kalesinde. Atatürk'ün Çankaya'sında" paylaşımını yaptı.

"Ergin'i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş"

CHP'de 24-25-26. dönem İzmir Milletvekilliği yapan Mustafa Balbay da Ergin'in listede yer alması sonrasında Balbay, "Sadullah Ergin'i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ'nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin'i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" cümlelerini kurdu.

"Unutan vatan hainidir"

Yılmaz Özdil ise Ergin için, "Asrın iftirası Balyoz'u Ergenekon'u unutan ahmak, unutturan vatan hainidir, Ali Dibo'yu listeye koymayın kardeşim, yapmayın..." paylaşımını yaptı.

"Aday gösterilmesini kabul etmiyorum"

Ergin'in adaylığına bir tepki de Uğur Dündar'dan geldi: "Söylemesem olmaz!.. Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Fetö kumpası yapılırken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeş olan Çankaya'dan aday gösterilmesini bir Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum."

"Şaka gibi! Kabul edilemez"

Merdan Yanardağ ise, "Şaka gibi.. Solcular, cumhuriyetçiler nasıl oy verecek? Anlıyoruz ortak liste; ama bu kadar olmaz! Kabul edilemez!" ifadelerini kullandı.

"Uygun bulmuyorum"

Halk Tv ekranlarında konuşan ve tepki gösteren bir diğer isim Mithat Baydur, "Aday gösterme yerlerinde biraz daha özenle davranılabilirdi. DEVA Partisi ısrarlı olabilir Sadullah Ergin konusunda ama unutulmasın ki Balyoz ve Ergenekon dendiği zaman ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'Milli orduya kumpas kurdular' dedikleri bu davanın Adalet Bakanını o emekli subayların oturduğu 1. Bölgeden koymamaları lazımdı. DEVA Partisi ısrar ediyor olabilir. Bir yer bulabilirsiniz. Ankara'da 1. Bölgeye konulmasını ben uygun bulmuyorum" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal