CHP’de DEM krizi! Adaya kapıyı gösterdiler: “DEM’lilerle çalışmayacaksa partide olmayacak!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Partisi ile çalışmayacağını belirtmesi üzerine, Köksal'a sert tepki gösterdi. Belediye başkanı, "Afyon'da DEM'lilerle çalışmayacağım" diyen kadın adaya, "Ya bu işi yapmayacak ya da bu partide olmayacak" şeklindeki ifadeleriyle Köksal'a kapıyı gösterdi.

08.03.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-12:39) CHP’de DEM krizi! Adaya kapıyı gösterdiler: “DEM’lilerle çalışmayacaksa partide olmayacak!”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Partisi ile işbirliği yapmayacağını ifade etmesi, CHP içinde tartışmalara neden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal'ın sözlerini "dil sürçmesi" olarak açıklamaya çalışsa da Köksal geri adım atmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özel'i aşarak Köksal'ı parti üyeliğinden ihraç etti, bu da CHP içindeki çekişmeyi daha da artırdı.

Özgür Özel ‘dil sürçmesi’ dedi, düzeltmeye çalıştı

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın, DEM Partisi ile işbirliği yapmayacağını açıklaması, partide tartışmalara neden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal'ın açıklamalarını "dil sürçmesi" olarak değerlendirmeye çalıştı ve Uşak'taki bir konuşmasında düzeltme yapmaya çalıştı. Ancak Köksal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Özel'in sözlerini yalanlayarak, "Başkan seçildiğimde, belediyeyi DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Bir dil sürçmesi sonucu değil, bu sözümün de arkasındayım" dedi. Bu gelişmeler, CHP içinde DEM Partisi ile yapılan ittifakın yarattığı çekişmeyi derinleştirdi.

Burcu Köksal'ın, DEM Partisi ile işbirliği yapmayacağını açıklamasının ardından, parti içindeki tartışmalar derinleşiyor. Bazı iddialara göre, Köksal'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden olduğu ve bu nedenle bu tutumu sergilediği belirtiliyor. CHP içindeki kulislerde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Köksal'ı TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi için zorladığı söylentileri dolaşıyor. Ancak Köksal'ın, istifaya direndiği ifade ediliyor. 3 Mart'tan itibaren belediye başkan adaylarının kesinleştiği dikkate alındığında, Köksal'ın adaylıktan istifa ettirilmesinin zor olduğu belirtiliyor. Bu gelişmeler yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP içinde dönen istifa baskısı söylentilerine sert bir tepki gösterdi.


İmamoğlu’ndan açık ara tehdit

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Partisi ile işbirliği yapmama açıklamasına ilişkin sert bir çıkış yaptı. İmamoğlu, "Şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" dedi. Bu açıklama, CHP içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi. Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Köksal'ı istifaya zorladığı iddiaları kulislerde konuşulmaya devam ediyor. İstanbul'da yapılan açıklamanın neden Uşak'ta değil de Afyonkarahisar'da düzeltilmeye çalışıldığı sorusu da CHP kulislerinde tartışma yaratıyor. Bazı parti üyeleri, Uşak'taki açıklamanın İmamoğlu tarafından Özel'e yaptırıldığı iddiasını öne sürüyor. Bu gelişmeler yaşanırken, Burcu Köksal, dün yaptığı yeni bir açıklamada, "DEM'lilerle yönetmeyeceğim. Ancak her kökene ait tüm vatandaşlar hizmet alacak" ifadeleriyle sözlerini tekrarladı.

İzmir’de CHP-DEM krizi

DEM Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Türkan Aslan, CHP'nin İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay'ın kendileriyle fotoğraf çektirmek istemediğini açıkladı. Akın Birdal ile verdiği röportajda Aslan, "Cemil Tugay, DEM Parti'nin il binasına gelip bir fotoğraf verme nezaketini bile göstermedi. Kendi zihni itibarıyla bizi öteki olarak görmeye devam etti" ifadelerini kullandı. Bu durum, İzmir'de seçim yarışının yanı sıra farklı siyasi partiler arasındaki ilişkilerin de gündeme gelmesine neden oldu.

DEM’linin yeğeni ve iki oğlu

Hakkari Yüksekova'da bir aracın bölmelerine gizlenmiş halde ele geçirilen 221 kilogram külçe altını Türkiye'ye sokan kişilerin, HDP Şemdinli Belediye Başkan aday adayı olan kuyumcu Ş.K.'nin yeğeni ve iki oğlu olduğu belirlendi. Altınların piyasa değerinin 1 milyar lirayı bulduğu tespit edilirken, olayla ilgili F.K. tutuklandı. Olay, bölgede siyasi ve ekonomik bir çalkantıya neden oldu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal