CHP'de Cumhurbaşkanı Adayı Krizi Büyüyor! Hesaplar Yapılmaya Başlandı

CHP'de cumhurbaşkanı adayı krizi büyümeye devam ettikçe 'Muhafeletin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu merak konusu olmaya başladı.

26.08.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-17:04) CHP'de Cumhurbaşkanı Adayı Krizi Büyüyor! Hesaplar Yapılmaya Başlandı

Muhalefet cephesinde cumhurbaşkanı adayı krizi büyümeye devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı sinyallerini vermesiyle CHP'de bölünmeler başladı...

CHP PARAMPARÇA OLDU

Muhalefet cephesinde cumhurbaşkanı adayı krizi gittikçe büyüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı sinyallerini vermesiyle birlikte CHP'de bölünmeler yaşanmaya başladı.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklama da cumhurbaşkanı adaylığına aslında sıcak baktığını göstermiş oldu. Aday gösterilmemesini genel başkanların onay şartına bağladı. Yavaş'ın yaptığı açıklama Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmadığını ilan ettiği müddetçe konuşulacak isimlerden biri olmayı sürdüreceğini gösteriyor.

İYİ Parti yönetiminde ise Meral Akşener'in aday olarak gösterilmesi planlanıyor.

HDP cephesine baktığımızda ise Selahattin Demirtaş'ın adını duyuyoruz. 

Muhalefette bir türlü dengelerin oturmaması cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak ismin merak edilmesine sebep oluyor. Muhalefet cephesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun art arda cumhurbaşkanı adaylığı sinyalini vermesinin sonrasında CHP paramparça oldu.

MUHALEFETTEKİ İSİMLER ADAYLIKTAN VAZGEÇMİYOR

CHP'de parti yönetiminin ise daha şimdiden Kılıçdaroğlu'nu aday ilan ettiğini görüyoruz. Bunun yanında muhalefette Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş adaylık hayallerinden vazgeçmiş görünmüyor. 

İYİ Parti yönetimi ise meral Akşener'i aday olarak görmek istediklerini belirtiyor. Bu durumda ittifak odaklarının da karşı karşıya geldiği bir tablonun oluşmasına sebep oluyor.

HDP, bazı öne sürdüğü şartları kabul edildiği takdirde Millet İttifakı'nın adayını destekleyeceklerini söylüyor. Bunun tersi bir durumda ise Selahattin Demirtaş'ın yeniden aday olmasını isteyebilecekleri görülüyor.

Muhalefet cephesinde. sıklıkla değişen dengeler sebebiyle şimdilik cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde mutabakata varılmış değil. Muhalefet cephesinde kimin aday olacağını zaman içerisinde öğreneceğiz...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal