CHP'de aday krizi sürüyor: Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan adaylıktan çekildiğini duyurdu

Uzun yıllar CHP'nin Edirne temsilciliğini yapan ve son 2 seçimde Edirne'nin belediye başkanlığını yapan Recep Gürkan, 31 Mart seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

26.01.2024-18:30 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-18:30)

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözünü yerel seçimlere çeviren CHP’de aday krizi bitmek tükenmek bilmiyor. 

Sosyal medyadan duyurdu

CHP'li Edirne Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Gürkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla adaylıktan çekildiğini şu cümlelerle açıkladı; “Edirne'de CHP'mizin altı oklu bayrağı gönderde kalmaya devam edecek. Partimizin 20 yıldır kesintisiz kazandığı Edirne Belediye Başkanlığını önümüzdeki dönemde de sürdürmesi amacıyla, ilk günden bu yana adayın önseçimle belirlenmesi konusunu her platformda savundum. Cumhuriyetin ve laikliğin yıkılmaz kalesi Edirne'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin tüm üyelerinin ve Edirnelilerin de aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Bu gün aynı düşüncelerimi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile de paylaşarak adayımızın ön seçimle belirlenmesi ve ön seçime katılmayacağımı, örgütün beklediği adayın kazanması için sonuna kadar çalışacağımızı ve Edirne'yi tekrar kazanacağımızı kendilerine ilettim. Kendileri de bu önerime çok olumlu yaklaşarak Edirne’miz de adayımızın önseçimle belirlenmesinin en doğru karar olduğunu belirttiler. Ön seçimin Edirne’mize, aday adaylarımıza ve CHP`mize başarılar getireceği inancıyla sevgi ve saygılar sunuyorum."

Recep Gürkan kimdir?

Mevcut Edirne Belediye Başkanı olan Recep Gürkan, 1964 yılında Edirne İpsala’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi İpsala’da tamamlamasının ardından 1983 yılında Trakya Üniversitesi Edirne Eğitim Yüksekokulundan, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal bilimler bölümünden mezun oldu. 1998-2003 tarihleri arasında Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünde, şube müdürlüğü ve milli eğitim müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2004 yılında Edirne Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon müdürlüğü görevi ile birlikte Edirne Valiliği Sınır Ötesi İş Birliği faaliyetleri ve Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarında görev aldı. 2005 yılında Trakya Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine atanmasının ardından 10 Mart 2011 tarihinde CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etti. 3 Nisan 2011 tarihinde yapılan üye bazında ön seçimde 1. sırada seçilerek CHP Edirne Milletvekili adayı oldu ve 12 Haziran 2011’de seçildi  30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP Edirne Belediye Başkanı olarak seçildi. Bunun yanında Mart 2019 seçiminde de Belediye Başkanı oldu. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal