CHP Kurultayı’nda kritik anlar: Kılıçdaroğlu ve Özel arasında İdare Amirliği seçimi gerginliği

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kurultayında seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde Özgür Özel ile bir kez daha karşı karşıya geldi. Gelen bilgilere göre, TBMM İdare Amirliği seçiminde yaşanan gerginlikte, Kılıçdaroğlu'nun adayı Orhan Sümer'i, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar aracılığıyla geri çekilmeye zorladığı öğrenildi.

20.01.2024-10:30 - (Son Güncelleme: 20.01.2024-17:38) CHP Kurultayı’nda kritik anlar: Kılıçdaroğlu ve Özel arasında İdare Amirliği seçimi gerginliği

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in, 3 aydır yapılamayan TBMM İdare Amirliği seçimi için aday olan Orhan Sümer'i geri çekmesi için tehdit ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Özel'in, eski lider Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Sümer'in adaylığını engelleyemediği ve bu sefer tehdit formülünü devreye soktuğu belirtiliyor.

İddiaya göre, Özgür Özel, gece yarısı CHP Genel Merkezi'ne çağırdığı Orhan Sümer'den, adaylıktan çekilmesini istedi. Sümer'in, Kılıçdaroğlu'na yakınlığı nedeniyle parti yönetimi tarafından istenmeyen bir isim olarak görüldüğü ifade ediliyor. Ancak, tüm baskılara rağmen Sümer'in adaylığını sürdürmesi üzerine Özgür Özel'in tehdit uygulama kararı aldığı öne sürülüyor.

Eğer adaylıktan çekilirseniz…

CHP’nin TBMM İdare Amirliği seçimi için aday olan Orhan Sümer'in, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yapılan baskılar sonucunda adaylıktan çekildiği iddia edildi. Sümer'in evine gittiğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından arandığı ve "Adaylıktan çekilmezseniz, benim ve Vahap Seçer'in belediye başkan adaylıkları geri çekilecek" şeklinde bir uyarı aldığı iddia edildi. Karalar'ın, ayrıca "Eğer adaylıktan çekilirseniz, Mersin ve Adana'da ilçe belediye başkan adaylıklarında söz sahibi hale geliriz" dediği belirtildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal