CHP içinde kriz hat safhada: Aday gösterilmeyen parti üyelerinden toplu istifa hareketi!

31 Mart yerel seçimlerine yönelik aday gösterilmesi kesin gözüyle bakılan ancak DEM Parti'ye ayrılan kontenjan nedeniyle geri plana itilen birçok CHP'li örgüt üyesinin toplu istifa için 1 Nisan'ı beklediği iddia ediliyor. DEM Parti'nin terör örgütüne yakın isimleri kendi listelerinden belediye meclis üyeliğine aday göstermesi, CHP içinde krize neden oldu.

06.03.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-16:01) CHP içinde kriz hat safhada: Aday gösterilmeyen parti üyelerinden toplu istifa hareketi!

CHP'nin kendi listelerinden aday gösterdiği DEM Partililer arasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayandan terör örgütü mensubu olmaktan tutuklanana kadar birçok skandal isim yer alıyor. CHP yönetimi, Sancaktepe ve Beyoğlu'nda 1. sıra, Zeytinburnu'nda 2. sıra, Tuzla, Eyüpsultan, Esenyurt, Kartal ve Sarıyer'de ise 3. sıra adaylıklarını DEM Partililere açarak, parti örgütünün iradesini hiçe sayarak yeni bir krizi tetikledi. Bu durum, CHP içinde tartışmalara neden olmuş ve birçok parti üyesi istifasını düşünmeye başladığı iddia edilmişti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; özellikle DEM'e toplam 15 adaylığın hediye edildiği Esenyurt ve Sancaktepe'deki birçok partilinin tepeden inme kararlar sonrası partiyle iplerini koparma kararı aldığı öne sürüldü. 

DEM’li adaylar 6 okun arkasına mı gizlendi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde "ithal" isimleri tercih etmeleri, parti içinde tepkilere neden oldu. Sarıyer, Avcılar, Kadıköy ve Ataşehir gibi birçok ilçede yaşanan bu durum, partililer arasında istifaya davet çağrılarına yol açtı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 DEM Partiliyi CHP amblemi altında aday göstererek, seçmenleri terör örgütüne dolaylı destek vermeye zorlaması, parti içindeki kontrolünü kaybetmesine sebep oldu. Özellikle İstanbul parti örgütü üzerindeki etkisi zayıflayan Özel, eleştirilerle karşılaşmış ve istifaya davet edilmişti.


CHP’de Esenyurt krizi

CHP'nin özellikle Esenyurt'ta DEM Partili adaylara verdiği meclis üyeliği sıraları, ilçedeki CHP üyeleri arasında rahatsızlık yarattı. CHP'nin Esenyurt'ta 10 DEM Partiliyi birden belediye meclis üyeliğine aday göstermesi, partililer arasında hakkının yendiği düşüncesine neden oldu. Bu durum, CHP'nin Esenyurt'ta DEM Parti'nin siyasi kolu gibi hareket ettiği eleştirilerini beraberinde getirdi. Esenyurt'ta DEM Parti'nin aday gösterdiği Ahmet Özer'in CHP tarafından belediye başkanlığına aday gösterilmesi, CHP'nin terör örgütüne dolaylı destek verdiği eleştirilerini güçlendirdi. Bu durum, CHP içindeki örgüt üyelerinde büyük tepkilere neden olurken, birçok CHP'li örgüt üyesinin seçim sonrasını bekleyerek toplu istifa için adım atmaları iddia ediliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal