CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Kayyum Değerlendirmesi: Sokağa Çıkmak Doğru Değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'li belediyelere atanan kayyumlarla alakalı sessizliğini bozdu. Yapılanların seçmenin iradesine saygısızlık olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu "Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz" dedi.

21.08.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-10:19) CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Kayyum Değerlendirmesi: Sokağa Çıkmak Doğru Değil

HDP Eş genel Başkanı Pervin Buldan dün başta CHP olmak üzere TBMM'deki tüm partilere sessizliğinizi bozun çağrısı yapmıştı. Buldan'ın çağrısı ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kayyum atamalarıyla alakalı açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu kayyum atanmasına tepki gösterdi. Görevden alınan belediye başkanları hakkında yargı kararı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu konu HDP veya başka bir parti konusu değil. Davutoğlu'na Başbakanlığı bıraktırdıklarında da aynı tepkiyi gösterdik. AK Parti'li başkanlar görevden istifa ettirilirken de… Bu yapılan halk iradesine saygısızlıktır" dedi.

SOKAĞA ÇIKMAYI DOĞRU BULMUYORUZ

Öte taraftan Kılıçdaroğlu, parti olarak alınan ve alınabilecek diğer kayyum kararlarıyla alakalı ne yapmayı düşündükleri ile alakalı soruya, "Bu tür olaylar olunca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz. Biz halkın ferasetine güveniyoruz. İstanbul'da da aynı şeyi YSK eliyle bize yaptılar. 'Ya sokağa çıkın ya boykot edin' dediler. İkisini de yapmadık. Halkın ferasetine güvendik ve gördük" diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal