Çevre Bakanlığı’ndan inşaat için tüyolar: Doğru tespitlerle her zaman gerçekleştirilebilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından inşaat sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin bir paylaşımda bulundu. Bakan Kurum paylaşımında, “Fay hattından uzak yer seçerseniz, zemin etüdünü doğru yaparsanız, zemin dayanıklılığını iyi tespit ederseniz, zeminde yeterli güçlendirme yaparsanız ve doğru teknik kullanırsanız inşaatı her zaman yapabilirsiniz.’’ ifadelerine yer verdi.

26.03.2023-15:37 - (Son Güncelleme: 26.03.2023-15:37) Çevre Bakanlığı’ndan inşaat için tüyolar: Doğru tespitlerle her zaman gerçekleştirilebilir

Doğru inşaat için izlenmesi gereken süreçleri açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşaatın fay hattından uzakta ve doğru tespitlerle yapılması gerektiğinin altını çizdi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Elazığ ve Malatya’daki deprem sonrası inşa edilen konutların Kahramanmaraş depremine dayandığını belirten Bakan Kurum, “Fay hattından uzak yer seçerseniz, zemin etüdünü doğru yaparsanız, zemin dayanıklılığını iyi tespit ederseniz, zeminde yeterli güçlendirme yaparsanız ve doğru teknik kullanırsanız inşaatı her zaman yapabilirsiniz.’’ ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum Konut İnşaatı

“En ufak çatlak yok, güvenle oturuyoruz”

Bakan Murat Kurum’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda ise Malatya ve Elazığ’daki TOKİ konutlarından görüntüler yer aldı. Videoda, TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşların da görüşlerine yer verildi. Vatandaşlar, “Depremin şiddetini çok hafif hissettik, hiçbir hasarımız yok çok şükür. Allah devletimize zeval vermesin. Binalarımız sağlam; en ufak bir çatlak, boya döküntüsü görmedik. Maşallah, alçılarımızda bile bir patlak yok. Evlerimiz, kendini bu depremde ispatladı ve oldukça güvenli durumda. Deprem olduğunda korkup kaçmıyoruz, evlerimizde güvenle oturuyoruz.” şeklinde ortak görüş verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal