19.01.2021-17:31 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)


1

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in vefat ettiği paylaşımların ardından açıklama geldi. Vefat haberi vatandaşları fazlasıyla meraklandırmıştı. Peki İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit öldü mü? Cevat Akşit Hoca kimdir, kaç yaşındadır? Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında son gelişmeleri sizler için derledik.



2

CEVAT AKŞİT ÖLDÜ ÖLDÜ MÜ?

 CEVAT AKŞİT ÖLDÜ ÖLDÜ MÜ?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in vefat ettiği yönünde çok sayıda haber çıkmıştı. Bu paylaşımlar ayyuka çıkınca net açıklama sonunda geldi. İddialar sonrası Cevat Akşit Hocaefendi’nin sağlık durumunun iyi olduğunu, ortaya atılan haberlerin ise asılsız olduğunu açıkladı.



3

PROF. DR. CEVAT AKŞİT SAĞLIK DURUMU

PROF. DR. CEVAT AKŞİT SAĞLIK DURUMU

Cevat Akşit'in şu an sağlık durumunun gayet iyi olduğu açıklanmıştır. GAYE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Sıddık Akşit tarafından yapılan açıklama tam metniyle şu şekilde:



4

"Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendinin sağlığı yerindedir, elhamdülillah. Hocaefendi her cuma saat 20:30'da Youtube canlı yayınında hadis derslerine devam etmektedir. Lütfen bu tür asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Gerçek bilgi için vakfımızın sayfasını takip ediniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. Kasım 2020'de Cevat Akşit ve eşi koronavirüs tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti.



5

CEVAT AKŞİT HOCA KİMDİR?

 CEVAT AKŞİT HOCA KİMDİR?

Cevat Akşit, din bilgini, ilahiyatçı ve akademisyendir. Tam adı M. Cevat Akşit’tir. 1938’de Denizli’nin Yatağan ilçesinde dünyaya geldi. Babası Şakir Ali Efendi dört yaşındayken hayatını kaybetti. Annesi Havva Hanım tarafından yetiştirilmiştir. İlkokulu bitirdikten sonra iki yıl amcası Zühtü Akşit’ten Arapça ve Kur’an-ı Kerim ve ayrıca Arapça dersleri almıştır.1952’de Isparta İmam-Hatip Okulu’na girmiştir.1956’da İstanbul İmam-Hatip Okulu’na nakil olmuştur.1958’de bu okuldan mezun olmuştur. Aynı yıl müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek’teki Ümmü Gülsüm Mescidi’nde uzun yıllar Mehmed Zahid Kotku Hazretlerinden ilim tahsil etmiştir. 1963’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi aynı anda tamamlamıştır. 1975’te doktor,1980’de doçent,1988’de İslam Hukuku profesörü olmuştur.



6

Prof. Akşit, 1970-1980 arası dönemde öğretim üyeliğinin yanı sıra Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Traktör Fabrikası A.Ş.’de murakıplık, İzmir ve İstanbul barolarında avukatlık gibi çeşitli idari, hukuki, sınai ve ticari faaliyetleri bir arada yürüttü.



7

Fransızca ve Arapça bilen Prof. Akşit’in İşletme Hukuku ve İş Hukuku konularında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin yanında İslam Hukuku ve İş Hukuku alanında çeşitli kitapları ile yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan makale, konferans ve tebliğleri mevcuttur. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü’nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmış ve buradan emekli olmuştur. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr