Ceren Hindistan'ın Kızı İçin Açılan Davanın İlk Duruşması Görüldü

Manken Ceren Hindistan Ümit Aslan'dan dünyaya gelen ve geçtiğimiz günlerde hasta olduğu öğrenilen 2.5 yaşındaki kızı Arya'nın kemoterapi görmesini istemediği için hastaneden ayrıldığı gerekçesiyle hastane tarafından mahkemeye verilmişti.

02.05.2018-16:50 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-16:41) Ceren Hindistan'ın Kızı İçin Açılan Davanın İlk Duruşması Görüldü

Manken Ceren Hindistan Ümit Aslan'dan dünyaya gelen ve geçtiğimiz günlerde hasta olduğu öğrenilen 2.5 yaşındaki kızı Arya'nın kemoterapi görmesini istemediği için hastaneden ayrıldığı gerekçesiyle hastane tarafından mahkemeye verilmişti.

Manken Ceren Hindistan 1.5 yıl önce imam nikahı kıydığı Ümit Aslan'la evlendi. Çiftin, 25 Temmuz 2015'te kızları dünyaya gelmişti.

Geçtiğimiz aylarda çift Kızlarının, böbrekte rastlanan ve kötü huylu Wilms Tümörü hastalığı taşıdığını öğrendi. İkili, İstanbul'da özel bir hastaneye başvurdu.

Küçük kız başarılı bir ameliyat geçirdi ve tedavisi ameliyat sonrasındada devam etti.
Ancak iddialara göre Hindistan kemoterapi almasını istemediği için kızını hastaneye götürmedi. Doktorlardan ve babasından kaçırdığı iddia edildi.

Hastane tarafından açılan davanın bugün ilk duruşması yapıldı.

TEDAVİYİ YARIDA KESTİĞİNİ DİLE GETİRDİ.

Hastane avukatı Ece Deniz Torun, Ceren Hindistan'ın kızı Arya'nın böbrek tümörü tedavisi için kemoterapi ve radyoterapi tedavisi uygulanırken davalı Hindistan'ın tedavi sürecini yarıda keserek hastaneden ayrıldığını, çocuğun tedavisinin devam ettirilmesi için mahkemeye başvuruda bulunduklarını, bu yönde karar verilmesini talep etti.

HASTANEDE ENFEKSİYON KAPTIĞI İÇİN ÇIKARMIŞ

Duruşmaların gizli yapılması talep eden Ceren Hindistan'ın avukatı Can Özede ise çocuğun tedavisi uygulandığı sırada hastanede enfeksiyon kaptığını, ayrıca ciddi ishal olduğunu ölümcül durum karşısında annenin yasal haklarını kullanarak çocuğunu hastaneden çıkardığını, çocuğun tedavisine devam edildiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, Hindistan'ın avukatlarının talebi üzerine gizlilik kararı aldı. Davanın baba Ümit Aslan'a ihbarına karar verilerek duruşma ertelendi.

Duruşma çıkışında Ceren Hindistan'ın avukatı açıklama yaptı.

Avukat Andım Korkut "Açıkçası gizlilik kararına uymayan kişi veya kurumlar hakkında her tür yasal yollara başvuracağız. Yayın yasağı da koyduk. Bu konuyu şöyle özetleyelim, bizim müvekkilimiz Ceren hanımın çocuğu tedavi edilmiş durumdadır.

Çocuğun sağlık durumu bir ay önce hastane raporuyla tespit edilmiş durumdadır. Çocuğun kemoterapiye veya radyoterapiye hiçbir ihtiyacı bulunmamaktadır. Görülecek olan davada zaten ayrıntılarıyla işlenecektir. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Bugün 'Yeniden tedaviye başladı gibi bir haber var', bu mevzubahis değildir. Çocuk sağlıklıdır ve düzenli doktor kontrolü yapılmaktadır" dedi.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

Ceren Hindistan ise kendisine soru yöneltmek isteyen gazetecilerden hızla uzaklaşarak "Böyle yaptığınız sürece size hiç bir açıklamada bulunmayacağım" dedi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal