Ceren Damar Şenel Cinayeti Davasında Kritik Aşama

Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından haince öldürülen Ceren Damar Şenel'in ailesinin avukatı Prof. Dr. Arslan, sanık hakkında verilen hükmü istinaf mahkemesine taşıyacaklarını belirtti.

27.02.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-17:01) Ceren Damar Şenel Cinayeti Davasında Kritik Aşama

Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından zalimce öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in ailesinin avukatı Prof. Dr. Çetin Arslan'dan aktarılan bilgiye göre, gerekçeli kararın yazılmasının sonra hükmü istinafa taşıyacaklarını bildiren dilekçeyi, davayı gören Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesine beyan ettikleri belirtildi.

Sanığın "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçlarından da cezalandırılmasının şart olduğunu vurgulayan Arslan, bu yönüyle kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarına işaret etti.

Ceren Damar Şenel'in 2 Ocak 2019'da üniversitedeki odasında haince öldürülmesine yönelik davada mahkeme, sanık Hasan İsmail Hikmet'i 21 Şubat'ta "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmıştı.

Hikmet'e, bir de "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıl ve "silahla tehdit" suçundan da 2 yıl hapis cezası kesilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal