Cep telefonu kullananları ilgilendiren karar resmi gazetede yayınlandı!

Resmi gazetede yayınlanan kararla cep telefonu kullanıcıları için yeni bir dönem başladı. Karara göre uzun süre çalıştırılmayan telefonlar kullanıma kapatılacak.

13.12.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 13.12.2022-15:14) Cep telefonu kullananları ilgilendiren karar resmi gazetede yayınlandı!

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren karar Resmi Gazete’den yayınlandı. Bu karara göre kesintisiz bir şekilde bir yıl sinyal alınmayan telefonların IMEI numaralarının pasife alınacak. 1 Ocak 2024 tarihinde cep telefonlarının son sinyalin alınmasıyla 1 yıldır sinyal alınmayan telefonlar pasife edilecek. Sinyal süresi 7 yıldan 1 yıla indirildi. Cep telefonu klonlanması ve kaçak tütün satışının önlenmesi amacıyla hazırlanan düzenleme, hafta sonu Resmi Gazetede yayınlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte sinyal alınmayan cihazların IMEI numaralarının pasife edilme süresi 1 yıla düşürüldü. 

Artık IMEI numaraları klonlanamayacak

Kaçak tütün satışı ve cep telefonu klonlanmasının engellenmesine ilişkin düzenleme hafta sonu Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle, sinyal alınmayan cep telefonlarında 7 yıl olan IMEI numaraları pasife etme süresi 1 yıla düşürüldü. Yeni düzenlemeyle cep telefonu IMEI numaraları kullanılarak klonlama yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Cihazı kapanan BTK'ya başvuracak

Elektronik kimlik bilgileri kayıttan çıkarılan cihazlar son kullanıcıya ait bir sim kart ile kullanılması halinde, cihazda başka bir kimlik bilgisine ihtiyaç olmaksızın tekrar aktif bir hale getirilebilir. Bir yıl boyunca sinyal alınmadığı için IMEI numaraları pasife edilen cep telefonları için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) düzenlemeleri doğrultusunda başvuru yapılması gerekmektedir. Resmi Gazete’de yayımlanan kanun, 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal