22.02.2021-17:25 (Son Güncelleme:22.02.2021-17:25)


1

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder ile ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Fenerbahçe'ye transfer olabileceği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Yıldız futbolcunun menajeri Mirsad Türkcan konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamala ile iddialar ile ilgili konuşulanlara noktayı koydu.



2

Cengiz Ünder'in menajeri Mirsad Türkcan, Milli futbolcuyla ilgili çıkan transfer dedikoduları ile ilgili konuştu.



3

Türkcan açıklamasında Ünder'in kısa vadeli planlarında Türkiye'ye transfer olma düşüncesi olmadığını belirterek, "Cengiz ile ilgili çıkan Fenerbahçe iddiaları doğru değil. Cengiz şu anda konsantrasyonunu Leicester City'ye vermiş durumda. Cengiz'in hedefi ülkesine uzun yıllar yurt dışında başarıyla temsil etmek. Kısa vadede Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyor" ifadelerini kullandı.



4

Cengiz Ünder 2017'de Roma'ya 14 milyon euro bonservis bedeline transfer olmuş, sezon başında ise Roma'dan Leicester City'ye kiralık olarak transfer olmuştu.



5

2020-21 sezonunda Leicester City formasıyla 17 resmi maçta görev yapan Cengiz Ünder, söz konusu karşılaşmalarda 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.



6

14 Temmuz 1997 tarihinde Balıkesir'de dünyaya gelen Cengiz Ünder, altyapı kariyerinde Bucaspor ve Altınordu'da top koşturdu. Profesyonel futbol kariyerine Altınordu FK'da start veren 23 yaşındaki kanat oyuncusu, kariyerinde daha sonra ​İstanbul Başakşehir FK, Roma ve Leicester City'de forma giydi.



7

A Milli Takımımız'da 25 maça çıkan Ünder, söz konusu karşılaşmalarda 7 gollük katkı sağladı. U-21 Milli Takımımız'da 3 maça çıkan Cengiz, U-19 Milli Takımımız'da forma giydiği 12 maçta 6 gol kaydetti. Genç futbolcu, U-18 Milli Takımımız'da ise 6 maçlık periyodu 1 golle tamamladı.



8

Kariyerinde en fazla maça Roma formasıyla çıkan milli oyuncu, İtalyan ekibinin formasını 88 maçta terletti. Altınordu macerasında 58 maçta şans bulan yetenekli oyuncu, İstanbul Başakşehir'de ise 43 maçta görev yaptı.



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR