Cenaze İşlemlerine Coronavirüs Düzenlemesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze namazlarının namaz vakitlerinden evvle uygun bir zaman diliminde düzenlenmesi, defin çalışmalarının elden geldiğince kalabalık olmayan ortamlarda yapılmasını kararlaştırdı.

17.03.2020-07:37 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-07:28) Cenaze İşlemlerine Coronavirüs Düzenlemesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze namazlarının namaz vakitlerinden evvel uygun bir zaman diliminde düzenlenmesi, defin çalışmalarının elden geldiğince kalabalık olmayan ortamlarda yapılmasını kararlaştırdı.

Başkanlıktan konuya yönelik aktarılan yazılı açıklamada, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de ilerlemesinin önüne geçmek, hastalıktan korunmak ve etkilerini düşürmek amacıyla birçok önlemin alındığı bildirildi.

Söz konusu önlemlerin dışında salgın hastalık riski  bitene kadar alınan yeni kararlar şöyle:

"Cenaze namazlarının, vakit namazlarından sonra kılınmasının örfi bir uygulama olduğu dikkate alınarak, bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınması.

Cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir biçimde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesi.

Taziye evleri ve çadırlarının bu sürte kullanılmasının ortaya çıkarabileceği riskler anlatılarak, bu nitelikteki mekanların kullanımına bir süre ara verilmesi."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal