Cemre Bilmez kimdir, kaç yaşındaydı? Kartal'da 3 arkadaşın toplu intiharı

İstanbul'un Kartal ilçesinde sabah saatlerinde gelen toplu intihar haberi duyanları dehşete düşürdü. 3 arkadaşın intihar etmek için buluştukları evden 1 cenaze ve 1 ağır yaralı çıkarılırken, intihardan son anda vazgeçen Yusuf İslam B., olan biteni polise anlattı. İntihar teşebbüsünde hayatını kaybeden Cemre Bilmez ise kamuoyunda kim olduğu ve kendini neden öldürmek istediği araştırılmaya başlandı.

24.05.2022-23:51 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-23:51) Cemre Bilmez kimdir, kaç yaşındaydı? Kartal'da 3 arkadaşın toplu intiharı

İstanbul Kartal'dan gelen toplu intihar haberi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. İddialara göre 3 arkadaş Kartal Esentepe mahallesinde bulunan bir evde intihar etmek için bir araya geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda aldıkları kararı uygulamak isteyen 3 arkadaş, hemen harekete geçti. 5 katlı binanın 3. katında peş peşe silah sesleri gelirken intihara alışan Cemre Bilmez (20) ve Mehmet Bilal M. silahla kafalarına sıktıkları kurşunlarla kanlar içinde kaldılar. Evde bulunan 3. kişi Yusuf İslam B. ise arkadaşlarını o halde görünce ölmekten vazgeçti ve hemen sağlık ekiplerini aradı.

Yapılan ihbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrollerde Cemre Bilmez'in olay anında hayatını kaybettiğini belirledi. Mehmet Bilal M.'nin ise ağır yaralı olduğunu tespit eden sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Olay yerine intikal eden ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise evde inceleme başlattı. Polis, evde yaptıkları aramalarda 3 arkadaşa ait intihar notu ile karşılaştı.

Kartal'da 3 arkadaşın toplu intiharı

Mehmet Bilal M.'nin Cemre Bilmez'in erkek arkadaşı olduğu öğrenilirken olayın hemen ardından genç kızın yaşadığı eve gelen diğer arkadaşları Cemre'nin intihar etmiş olabileceğine inanmadıklarını söylediler.

İntihardan vazgeçen Yusuf İslam B. sorguya alındı

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürülen Yusuf İslam B., polise verdiği ifadesinde, arkadaşlarıyla intihar etmek için evde buluştuklarını ve ölmeye cesaret edebilmek için de gece sürekli alkol aldıklarını, Cemre Bilmez ile Mehmet Bilal M.'nin temin ettiği silahla ise ilk önce Cemre'nin daha sonra da Mehmet Bilal M.'nin intihar ettiğini söyledi. Yusuf İslam B., kendisinin arkadaşlarını o halde gördükten sonra çok korktuğunu ve intihar etmekten vazgeçtiğini belirttiği de öğrenildi.

Canına kıyarak hayatına son veren Cemre Bilmez’in çocukluk arkadaşı, polise verdiği ifadesinde Cemre’yi çocukluğundan beri tanıdığını ve onunla Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüdüğünü ve Cemre'nin hayat enerji olmasında dolayı intihar etmiş olabileceğine inanmadığı söylediği belirtildi.

Mehmet'in onun erkek arkadaşı olduğunu ve Yusuf'un da Mehmet'in kuzeni olduğu belirten Cemre'nin arkadaşı, Cemre ile bir gün önce konuştuğunu ve hatta eğlenmek için kendisini eve davet ettiğini söylediği de aktarıldı.

Cemre Bilmez’in en yakın arkadaşlarından biri olan Ömer Özel ise yaptığı açıklamasında, 1 yıldır birbirlerini tanıdıklarını ve Cemre'nin hayat dolu bir kız olmasında dolayı intihar etmiş olabileceğini düşünmediğini belirterek erkek arkadaşından haberinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal