Cem Muhammet'in teyzesine ne oldu? Cezası belli oldu mu? Ne ceza aldı tutuklandı mı?

Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada bilinci kapalı şekilde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A., tüm Türkiye’nin gündeminde yer alıyor. Peki Cem Muhammet'in teyzesine ne oldu? Cezası belli oldu mu? Ne ceza aldı tutuklandı mı? İşte konunun merak edilenleri...

26.07.2022-10:43 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-10:43) Cem Muhammet'in teyzesine ne oldu? Cezası belli oldu mu? Ne ceza aldı tutuklandı mı?

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde boşaltılmak istenen bir çöp evin kilitli odasında baygın halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A.’nın son sağlık durumu merak ediliyordu. Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği bu olayın baş sorumlusu olduğu söylenen Cem Muhammet’in teyzesinin ne ceza alacağı sorusu internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Cem Muhammet'in teyzesine ne oldu? Cezası belli oldu mu? Ne ceza aldı tutuklandı mı? 

Herkesin görevi olacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 9 yaşındaki Cem Muhammet’in sağlık durumu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Dr. Özkan konuyla ilgili olarak, ‘’Önemli olan onu bu yaşadığı şeyleri geride bırakabilecek kadar güçlü yetiştirebilmek bundan sonrasında. Ama toplumun, hepimizin görevleri var." ifadelerini kullandı. 

Cem Muhammet’in tedavisinin sürdüğünü söylenen Dr. Özlenen Özkan, ‘’Gelişme geriliği mevcut ama aslında daha önemlisi muhtemelen şu an çok algılayamadığımız ama tedaviler ve takipler sırasında anlayacağımız maalesef ruhsal travmalarını göreceğiz. Bence burada önemli olan 2 şey var. Birincisi hiç bir canlının hak etmediği bu davranışı yapan insanların yanına kar kalmaması. Elbette o ailelerin şu anki durumunu bilmiyoruz. O açıdan yargılamak çok doğru olmayabilir ama kendi adıma, vatandaş olarak bunu söylüyorum. Doktor olarak değil. Vatandaş olarak hiçbir şekilde hiçbir canlıya zarar kimsenin verememesi, vermeye kalkışmaması ve bunun en ağır yaptırımlarla karşılacağını bilerek bunu kalkışmaması gerektiğini bilmesi. Bir şekilde yaptırımların biraz daha ağır olması gerekiyor." sözlerine yer verdi.

Cem Muhammet

Yoğun destek almalı

Uzman Klinik Psikolog Pelin Hazer ise Cem Muhammet ile ilgili olarak,  "Çocuğun gördüğü zararın boyutunu kestirmek ilk etapta zor olabilir. Öncelikle nasıl bir duruma maruz kaldığını detaylı şekilde öğrenmek gerekiyor. Ancak ebeveynleri tarafından terk edilmiş bu çocuğun güvensizlik algısı çok daha yoğun bir şekilde olacaktır. Hanenin çöp ev olması da ailenin ruhsal bir sıkıntıda olduğunu gösteren bir durum. Çocuğun psikolojisine baktığımızda ise hayata ve dünyaya güven duymaya dair sorunlar yaşayacaktır. Yaşadığı bu durum çevreyi, arkadaş ilişkilerini ve ilerdeki ilişkilerinin hepsini yoğun bir şekilde etkileyecektir. Süresini kestirememekle birlikte yoğun bir destek almaya ihtiyacı olacaktır" diye konuştu.

Açlık organların işlevini kaybetmesine sebep olur

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nursel Tekin, sağlıklı ve dengeli beslenmenin çocuk yaşlarda çok önemli olduğunu söyleyerek, ‘’Saptanan vitamin ve mineral eksiklikleri dışardan takviyelerle desteklenmeli. Beslenme desteği bir çocuk hekimi ve diyetisyen tarafından düzenlenmeli. Hem vitamin eksikliği hem de mevcut ruhsal durumun uzun vadede travmalara yol açmaması için çocuğa multidisipliner bir yaklaşım uygulanmalıdır" dedi.

Cem Muhammet'in teyzesine ne oldu?

Cem Muhammet’in bu duruma gelmesinden sorumlu tutulan teyzesinin ne ceza alacağı merak ediliyordu. Avukat Gizem Taşkıran konu hakkında şu açıklamaya yer verdi:

"Suçun, cebir veya tehdit yolu ile işlenmesi veya 12 yaşından küçük çocuğa karşı işlenmesi halinde ceza TCK 234/2. fıkrası uyarınca bir kat artırılır. Ayrıca çocuğun bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine neden olan olay, sistematik bir biçimde 1 yıl boyunca işlenmesi nedeniyle çocuğa eziyet suçu da oluşmuştur. Eziyet suçunun çocuğa karşı işlenmesi halinde TCK maddesi 96'da üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası düzenlenmiştir. Eziyet suçunun başka suç/lar ile birlikte işlenmesi halinde ise en ağır suçtan ceza verilmesi gerekir"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal