Çekilmiş Tereyağı Nasıl Yapılır?

Normal tereyağından daha sağlıklı ve birçokları için daha lezzetli olan çekilmiş tereyağının diğer ismi gheedir. Peki, ghee nasıl yapılır?

20.10.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 20.10.2019-13:13)

Diğer adı ghee olan çekilmiş tereyağını yapmak çok zahmetli değil ancak çok sağlıklıdır. İşte, çekilmiş tereyağı yapma yöntemi...

GHEE (ÇEKİLMİŞ TEREYAĞI) NASIL YAPILIR?

Bulabileceğiniz en iyi tereyağı ile başlayın. Azıcık daha pahalıdır, fakat sağlık bakımından faydaları için buna değer. Orta ateşte tereyağı büyük bir tavada eritin. Bir vakit sonra tereyağın içindeki katılar ayrılmaya başlayacaktır. İçindeki su buharlaşırken katılar beyaz köpükler meydana getirmeye başlayacaktır. Tereyağın üstündeki köpükleri kaldırın. Bir zaman sonra katılar dibe çökmeye başlayacaktır. Ghee, altın sarı rengine vardığında ocağı kapatın. Bir tülbent desteğiyle erittiğiniz tereyağını süzün ve bir kavanoza koyun. Kavanoza doldurduğunuz tereyağının soğuması için bekletin. Oldukça sıcak olacağı için tatmayı arzu ederseniz dikkatli olun. Soğuyan Ghee sertleşecektir. Kaşıkla kaldırarak kullanabilirsiniz. Tereyağından oldukça daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal