CDC’den Korkutan Açıklama: Kovid-19’la Savaş Yön Değiştirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden korkutan Delta varyantı açıklaması geldi.

01.05.2018-11:34 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-14:10) CDC’den Korkutan Açıklama: Kovid-19’la Savaş Yön Değiştirdi

İlk olarak Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyayı etkisi altına alan, son yılların en büyük  salgını koronavirüs, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgının önüne geçmek için verilen mücadeleler etkisini gösterirken, ABD merkezli CDC tarafından koronavirüsün yön değiştirdiğine, Delta varyantının bulaşıcılığının çok daha fazla olduğu belirtildi. 

DELTA VARYANTI SU ÇİÇEĞİ KADAR BULAŞICI

Hindistan’da ilk olarak görülen ve koronavirüs delta varyantı olarak adlandırılan yeni virüse karşı bir süredir çalışmalar yapan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, delta varyantının suçiçeği kadar bulaşıcı olduğunu açıkladı. CDC tarafından yayınlanan raporda, varyantın aşıların sağladığı bağışıklığı aşma olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi.

AŞILAR ÖLÜMLERİ ÖNLEMEDE OLDUKÇA ETKİLİ 

Yayımlanan raporda Kovid-19 aşılarına da yer verildi. CDC ekibi, aşıların hastaneye yatışları ve aşılı kişilerde ölümleri önlemede oldukça etkili olduğunu gösterdiğini belirtti. 

delta varyantı ne kadar bulaşıcı?

BURUN VE BOĞAZDA DAHA FAZLA VİRÜS MEYDANA GELİYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky, yaptığı bir açıklamada, yen Delta varyantı ile enfekte edilmiş kişilerin burun ve boğazında daha fazla miktarda virüs taşıdığını gösterdiğini belirtti.

CDC raporuna göre, Delta varyantının MERS, SARS, Ebola, soğuk algınlığı, mevsimsel grip ve çiçek hastalığına neden olan virüslerden daha bulaşıcı olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal