Çay üreticilerine müjde! 363,6 milyon lira destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çay üreticilerine yönelik önemli bir destek açıklamasında bulundu. Bakan Yumaklı, çay üreticilerine yapılacak olan 363 milyon 608 bin lira tutarındaki destek ödemesinin bugün hesaplara aktarılacağını duyurdu.

28.03.2024-14:26 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-15:58) Çay üreticilerine müjde! 363,6 milyon lira destek ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çay üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin bugün gerçekleştirileceği belirtildi. Bakan Yumaklı, "ÇAYKUR aracılığıyla 363 milyon 608 bin lira ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." şeklinde konuştu.


Destekler sürekli olarak devam edecek

Bu destek ödemesinin çay üreticileri için önemli bir adım olduğu vurgulanırken, çay sektörünün üreticilerine verilen desteğin devam edeceği belirtildi. Türkiye'nin özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun olarak yapılan çay üretimi, ülke ekonomisi için stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle çay üreticilerine yapılan desteklerin sürekli ve etkili olması sektörün geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Üreticilerin bu destek ödemeleriyle daha güçlü bir şekilde üretimlerini sürdürebilmeleri ve ekonomik olarak rahatlamaları hedeflenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çay sektörüne yönelik politikalarının da önümüzdeki dönemde sektörün gelişimi açısından belirleyici olması bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal