Çavuşoğlu, 'Kırgızistan'da Seçim Sonrası FETÖ'cüler Boy Gösterdi'

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev ile bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, ''Kırgızistan'daki seçimlerden sonraki olaylarda ilk boy gösteren FETÖ'cüler oldu.'' dedi.

10.11.2020-12:30 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-14:47) Çavuşoğlu, 'Kırgızistan'da Seçim Sonrası FETÖ'cüler Boy Gösterdi'

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  Kırgızistan'da FETÖ vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, toplantının başlangıcında iki ülkeyi ilgilendiren açıklamalar yaptı sonrasında ise Azerbaycan zaferine işaret etti.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları tam olarak şöyledir:

KIRGIZİSTAN'DA FETÖ VURGUSU

''Kırgızistan'daki seçimlerden sonraki olaylarda ilk boy gösteren FETÖ'cüler oldu. Halk bunu gördü ve meydanlardan FETÖ'cüleri attı.

ABD'li yetkililer bu tehlikenin farkına varmaya başladı. Bu gerçeği görmelerinden dolayı memnuniyet duyuyoruz.

''AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ''

Azerbaycanın yanında olacağız. Bu, Azerbaycan için büyük bir başarıdır, zaferdir. 30 yıldır işgal edilen topraklar geri alınıyor.

Savaşı başlatan Ermenistan'dı. Çatışma hattındaki sivillere ve Azerbaycan güvenlik güçlerine saldırdı. Hem işgalcisin hem de saldırgansın, bunun bedelini ödettirirler.

Daha önce 2 defa ateşkes çabaları oldu. Bizim de destek verdiğimiz çabalar oldu. Her seferinde Azerbaycan ateşkesten yana olduğunu gösterdi. Ama her seferinde ateşkesi bozan savaş isteyen, çatışmaların sürmesini isteyen Ermenistan'dı. Ermenistan bunu bedelini ağır ödedi. En sonunda Ermenistan pes etmek durumunda kaldı.

Dün gece ateşkes imzalandı. Dağlık Karabağ'daki anlaşmanın nasıl gözetleneceği, denetleneceği konusu var. Bu konularda da görüşmelerimiz devam ediyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal