Çavuşoğlu: Atina'ya Pozitif Gündemle Gidiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu 'Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

30.05.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-11:20) Çavuşoğlu: Atina'ya Pozitif Gündemle Gidiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz.' ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle bir araya gelecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin 'Atina'ya pozitif gündemle gidiyoruz. 

Pozitif ağırlamıştık, karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina'ta gerçekleştirdiği ziyareti öncesi açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Atina'ya pozitif gündemle gittiklerini belirterek, 'Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz.' şeklinde konuştu. 

ZİYARETİN ARDINDAN ATİNA'YA GEÇECEK 

Diğer yandan Çavuşoğlu, Batı Trakya'da bulunan Müslüman Türk azınlık temsilcileri ile toplanacak. Bakan Çavuşoğlu, Batı Trakya'daki yapacağı ziyaret sonrası Atina'ya geçecek ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın organize ettiği yemeğe katılım sağlayacak. 

YEMEKTE KONUŞULACAK KONULAR 

Yunanistan'da bir araya gelecek iki bakan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini kapsamlı bir şekilde ele alacak. Bununla beraber iki ülkenin tutumları ve Ege Denizi’nde gerçekleşen gelişmeler konuşulacak. Son zamanlarda Yunanistan'ın düzensiz göçmenlere Yunanistan'ın ülkedeki Türk azınlığına davranışlarıda bu yemeğin konusu olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal