Casual Nasıl Okunur, Ne Demek?

İngilizce dili yazıldığı gibi okunmadığından birçok kelimenin okunuşu karıştırılabiliyor. 'Casual' da onlardan biri. Peki, casual nasıl telaffuz edilir, çevirisi, Türkçesi, okunuşu nedir, içinde 'casual' geçen cümleler neler?

08.02.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-11:53) Casual Nasıl Okunur, Ne Demek?

İngilizce bir dünya dili olarak herkes tarafından öğreniliyor. Gramerin zorluğu yanında telaffuz da en çok karıştırılan konulardan biri. Bu konuda farklı aksanların bulunması da etkili oluyor. Ayrıca İngilizce’de Türkçe’nin aksine birçok sessiz harf yan yana geliyor; bu da okumayı zorlaştırıyor. "Casual" okunuşu da bu konuda en çok merak edilenlerden biri. İşte cevabı…

- Okunuşu: kejuvıl-

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

Bu konuda en kapsamlı İngilizce – Türkçe sözlük platformlarından olan Tureng ve Cambridge Dictionary bu kelime için şu anlamları veriyor:

- “Gündelik"

- “Gelişigüzel”

-  "Gündelik giysi"

- "Resmi olmayan"

- "Rastlantı eseri"

- "Kaçamak"

casual okunuşu

ÖRNEK CÜMLELER

- Layla was casually dressed in a simple blouse and pants.

- Many companies like to hire casual workers so that they don't have to pay them benefits.

- Lak has a very casual attitude about everything, which some people find annoying because he doesn't seem to take anything seriously.

- Her dress was casual but stunning.

- Was he shy, or was he simply a casual type of person?

- Even in casual amours these class laws were invariably observed, and the young man or woman who defied them was punished, he with death, she with spearing or beating.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal