Çanta ve Moda

Ne giyersek giyelim, nereye gidersek gidelim bir elbiseyi elbise yapan şeydir çanta. Çoğu zaman sahte veya gerçek olarak marka çantalar tercih edilse de bu sınırlandırma doğru olmayabilir.

09.04.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:22) Çanta ve Moda

ÇANTA VE MODA

Ne giyersek giyelim, nereye gidersek gidelim bir elbiseyi elbise yapan şeydir çanta. Çoğu zaman sahte veya gerçek olarak marka çantalar tercih edilse de bu sınırlandırma doğru olmayabilir. Özellikle sahte marka çanta kullanımından kaçınmak gerekir. Çünkü bu kötü bir görüntü yaratmaktadır. Bununla beraber uzun boylu kişiler de çok büyük çanta kullanımları hoş dursa da orta boylu ve kısa boylu bayanlar genelde daha orta boylarda çanta takmaları doğru olacaktır. Bunun nedeni ise kişinin çantayı iyi taşıması, çantanın kişiyi taşır havası verilmemelidir.

Ayrıca bilindik markalar kullanılmasında elbette bir sakınca yoktur. Yalnızca sırf marka diye her kıyafetle uyduğunu düşünmek çağımızın giyim alanında sorunudur. Spor bir giyimde klasik bir çanta kullanmamaya özen göstermeliyiz.  Klasik bir giyimde de spor bir çanta takmamakta. Tabii bunun yanında kıyafetin şıklık veya sadeliğine zıt çantalar takmalıyız. Allı pullu bir kıyafette yine aynı tarzda ancak daha sade bir çanta seçmeliyiz. Dolgu topuk giyildiğinde büyük çanta modelleri şık dursa da sivri topuklu ayakkabılarda daha küçük çantalar kullanılmalıdır. Renk konusunda ise zıt renkler seçilebilir. Zaten giyilen kıyafete aynı renkte çanta takmaya çalışmak genellikle boğuk bir görüntü oluşturmaktadır. Çantanın renginin elbiseyle değil de daha çok ayakkabıyla uyum sağlaması gerekir. Eğer birbirine yakın renkler seçilecekse ton uyumuna özen göstermek gerekir. 

Çanta giyilen kıyafetin kalitesini ortaya çıkaran yanlış kullanımda ise kaliteli bir giysiyi bile daha hafif gösteren bir aksesuardır. Bu nedenle çok doğru bir kombin oluşturabilmek önemlidir. Yandan çanta kullanan kişilerin kalça hizasını geçmeyecek çantalar kullanması önemlidir. Aynı şekilde çok da kısa askı kullanmamalıdır bel hizasından yukarda kullanılan yandan çanta kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Bununla beraber gece hayatında veya özel davetlerde küçük el çantası kullanmak doğru olacaktır. Kıyafet sporlaştıkça çanta boyutu büyüyebilir, şıklaştıkça bu boyut küçülebilir de diyebiliriz aslında. Ayrıca çanta kullanımında mevsimsel özellikler ve gece gündüz farkı da dikkate alınmalıdır. Çantanın rengi ve kumaşı bunlara göre seçilmelidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal