Cansız bedeni tandır kuyusunda bulunan çocuğun annesine tutuklama kararı! Raporlar ortaya çıktı

İzmir'de beş yaşındaki Eymen Sadık Duran'ın tandır kuyusunda cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili sanıklar arasında yer alan anne Mine Durak (27), Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu kararınca hiçbir akıl hastalığı ya da zeka gerili saptanmadığı, bulunduğu suçlara karşın cezai sorumluluğunun tam olduğu yönünde rapor aldı. Rapor sonucunda anne Mine Durak hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

08.07.2022-12:17 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-12:17) Cansız bedeni tandır kuyusunda bulunan çocuğun annesine tutuklama kararı! Raporlar ortaya çıktı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Ekipleri, eşi vefat eden Mine Durak isimli şahsın beş yaşında olan oğlu Eymen Sadık Durak'a iyi bakmadığı ve şiddet gösterdiği ihbarından sonra, 2019 Eylül ayında inceleme başlatmıştı. Polis, uzun bir süre evine gitmeyen Mine Durak'ı akrabalarının yanında bulurken, oğlu Eymen'e ise ulaşamadılar. Çelişkili ifadeler veren Durak, sevgilisinin oğlunu döve döve öldüğü iddiasında bulunda. Durak'ın belirttiği yeri arayan ekipler, ağzı tuğla ile kapatılan tandır çukuru içindeki poşette, elleri ile ayakları bağlanmış biçimde küçük çocuğun cesedine ulaştı. Eymen'in cansız bedeni, otopsi ile DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ekipler, Mine Durak ve erkek arkadaşı Serkan Elçetin ile onun kardeşi E.E'yi gözaltına aldı. İşlemler sonrasında adliyeye sevkleri gerçekleştirilen zanlılardan iki sevgili tutuklanırken, E.E serbest kaldı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz sene Temmuz'da görülen davanın karar duruşmasında Mine Durak'a nitelikli kasten öldürme ile eziyet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile yedi sene hapis, Elçetin'e de aynı suçlar nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet ile altı sene hapis cezası verildi.

Karara yapılan itirazlardan sonra İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar yapılan yargılamada, Elçetin'in telefonunda küçük çocuğa dair istismar görüntülerinin olup olmadığının tespit edilmesi için istenilen bilirkişi raporu tamamlanarak dosyaya koyuldu. Raporda, küçük çocuğun kendinden yaşça büyük bir erkek tarafından arabada çıplak halde istismar ve darp edildiği videolar ile birlikte anne Durak'ın da oğlunu istismar ettiği görüntülere ulaşıldığı yer aldı.

 izmir cinayet

Cezai ehliyet raporu çıktı

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılama sürerken, anne Durak'ın akıl sağlığının tespitiyle ilgili talep edilen rapor mahkemeye gitti. Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nca Durak'a yapılan muayenenin sonucunda cezai sorumluluğunu iptal edecek ya da azalmasına neden olacak mahiyet ve derecede hiçbir akıl hastalığı ya da zeka geriliğinin saptanmadığı bildirildi. Durak'ın suçu işlediği esnada suçun hukuki anlamı ve sonuçlarını idrak edebilme ve bu fiille alakalı olarak hareketlerini yönlendirme yeteneğini yok edecek ya da azalmasına neden olacak derecede bir aklı arıza içerisinde olduğunu gösteren hiçbir tıbbi bulgu ile belgeye rastlanmadığı da raporda belirtildi. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal