Canlı yayın sırasında depreme yakanlandılar: Hasarlı binanın çökme riski paniğe neden oldu

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam. Çalışmaların 162. saatinde canlı yayanda yürekler ağza geldi. Depremden etkilenen bir apartmanın enkazından kurtarma çalışmaları sürerken 4.7 büyüklüğündeki bir artçı deprem meydana geldi. Deprem sırasında yakınlardaki hasarlı binanın sallanması sonucu herkes kaçmaya başladı.

13.02.2023-10:13 - (Son Güncelleme: 13.02.2023-13:58)

Kahramanmaraş’taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 7 gün geçerken arama kurtarma çalışmaları durmaksızın devam ediyor. Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmalarının 162. saatinde bir apartmandan gelen sesler üzenine ekipler çalışmalarını o noktaya yoğunlaştırdı. 

Artçı deprem meydana geldi

Canlı yayın da anbean kaydedilen çalışmalar sırasında, bir anda 4.7 büyüklüğündeki bir artçı meydana geldi. Enkaz bölgesindeki vatandaşlar ve muhabirler koşuşturmaya başladı. Arama kurtarma ekipleri ise “Sakin” diyerek enkaz alanında yaşanan paniği sakinleştirmeye çalıştı.

Hasarlı bina sallanmaya başladı

Enkaz alanındaki paniğin nedeninin ise yakında yer alan hasarlı binanın gerçekleşen artçı deprem sonucu sallanması olduğu anlaşıldı. Muhabirin aktardığı bilgiye göre apartmanda yeni hasarların ve çatlakların oluştuğu görülürken, ekipler ise diğer vatandaşları ve basın mensuplarını enkaz bölgesinden uzaklaştırarak arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüler.

Canlı yayında panik anları

"Bina enkaza doğru çökebilir"

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, olay sonrası, "Şu bina yıkılmak üzere bizi buradan uzaklaştırdılar. Buradaki korkuyu, paniği size anlatamam. Bölgeden bizi hızlı bir şekilde uzaklaşıyorlar. Biz sallandık. Bilmiyorum düştü mü Kandilli Rasathanesine ama şiddetli bir sarsıntı hissettik. Binadan sesler geldi, çatırdamaya başladı. Yıkıldı yıkılacak sandık. Bina enkaza doğru çökebilir. Zaten bugün bu bina için sık sık uyarı yaptı. Ekipler 'biz riski göze alarak arama kurtarma operasyonu yapıyoruz siz daha uzakta durun' uyarısı yaptı. Onlarda canlarını riske atarak burada arama kurtarma çalışması yaptı. Bilmiyorum kaç büyüklüğünde bir Deprem yaşadık ancak çok sallandık" ifade etti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal