Canan Karatay’dan doğal kan ilacı tavsiyesi: Sahurda mutlaka tüketin

Canan Karatay, doğal kan takviyesi olan besinlerin sahur vaktinde tüketilmesini tavsiye etti. Canan Karatay doğal ilaç olarak gördüğü ve kan takviyesi için en etkili besinin ise andız pekmezi olduğunu belirtti. Andız pekmezi hakkında edilenleri araştırdık. İşte doğal ilaç olan andız pekmezinin faydaları…

30.03.2023-09:20 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-16:34)

Yaptığı her açıklama ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, andız pekmezini Ramazan ayında kan takviyesi olarak gördüğünü belirtti. Güçlü bir ilaç olan andız pekmezini özellikl sahurda öneren Canan Karatay, oruçta vücut direncine dikkat çekti.

Akşam’da yer alan habere göre, vücudu güçlendiren andız pekmezinin en eski ila. Olduğunu aktaran Canan Karatay, andız pekmezini özellikle sahurda tüketilmesinin altının çizdi. Canan Karatay'dan Ramazan pidesi onayı geldi! 'Özellikle içini yiyin'

Canan Karatay'dan doğal ilaç

Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

Kan içerisinde azalan kan yapıcı hücrelerin sayısını yükseltmek için en faydalı yolu demir eksikliğini ortadan kaldırmaktır. Andız pekmezi kan içindeki demir sayımını artırarak durumu anında çözen doğal ilaçtır. Yüzyıllardır kan değerlerini artırmak amacıyla ek takviye olarak tavsiye edilmekte. 

Andız pekmezi bağırsakların işlemlerinin iyileştirmek vitaminlerin vücutta yayılmasını sağlar. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller kaybolmadan vücuda işlenir.

En büyük faydası ise karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltan andız pekmezi hücrelerin yapısını sağlamlaştırarak bedende  ödem oluşumunu engellemekte. Karaciğerin fonksiyonel değerini artırır. İdrar yolu enfeksiyonun hazımsızlık kabızlık ve böbrek ağrılarına neden olur. Andız pekmezi bu iki riskli hastalığı anında önler.

Andız pekmezi

Doğal ilaç

Vücudun bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı güçlendirerek ihtiyaç olan proteini sağlar. Yapılan araştırmalarda sahurda tüketilen andız pekmezi oruç süresinde kan değerlerinin düşmesini engeller. Uzun süre tokluk hissi verir. Damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirir.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal