Canan Karatay 'Ömrü Uzatıyor' Dedi!

Mutfakların vazgeçilmezleri arasında olan ve vücudun iyot ihtiyacını karşılayan tuzun çeşitlerinden olan kristal tuzun faydalarını araştırdık sizler için. Kristal tuzun faydaları nelerdir? Canan Karatay ne açıklama da bulundu?

18.12.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-14:26)

Kristal tuzun faydaları nelerdir? Mutfakların vazgeçilmezleri arasında olan ve vücudun iyot ihtiyacını karşılayan tuzun çeşitlerinden olan kristal tuzun faydalarını araştırdık sizler için. 

KRİSTAL TUZUN FAYDALARI

Kristal tuz, kaya tuzunun çok uzun bir süre basınç altında kalmasıyla oluşur. Çok uzun süre olarak belirtilen zaman dilimi milyonlarca yıldır. İnce bir yapısı bulunan kristal tuz, bilinen kaya tuzundan daha ufak tanelerde gözlemlenir. Ufak olmasının nedeni çok yüksek basınç altında kalmasıdır. Şeffaf bir rengi ve saydam bir görünümü olan kristal tuz, Pakistan’da Himalaya Dağları’nda oluşmaktadır. 

Canan Karatay’ın görüşlerine göre kristal kaya tuzu ömrü uzatan bir besin maddesidir. Saf ve işlem görmemiş olan kristal tuzunda onlarca yararlı mineraller bulunmaktadır. Kan basıncını dengeleyen kristal tuz, tansiyon hastalığını da düzenli kullanımda önler. Eğer tansiyon probleminiz varsa, tuz tercihinizi ölçülü olacak şekilde kristal tuzdan yana kullanabilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal