Canan Karatay hayat kurtaran karışımın tarifini verdi: Sakın almayın evde kendiniz yapın, mikropları yok ediyor, hastalıklardan koruyor

Açıklamalarıyla her daim dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, hayat kurtaran özel tarifini paylaştı. Bu tarifi herkesin yapabileceğin ifade eden Karatay, tüm hastalıklara şifa oluyor dedi. İşte Canan Karatay’ın şifa kaynağı tarifi….

19.04.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-10:39)

Ekranların en dikkat çeken isimlerinden, yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Canan Karatay, hayat kurtaran mucizevi formülünü paylaştı. Karatay, herkesin evde uygulayacağı bu tarifle, mikroplardan ve hastalıklardan korunacağını belirtti. İşte Karatay’ın hayat kurtaran tarifi…

Canan Karatay’dan sirke tarifi 

Salgın sürecinin virüs ve mikroplara karşı, insanları daha titiz bir hale getirdiğimi belirten Karatay, bu dönemde kullanılan kimyasalların oldukça tehlikeli olduğunu, doğal mikrop kırıcı şeyler kullanılması gerektiğini belirtti. Bunun içinse en iyi şeyin sirke olduğunu ifade etti. Karatay,  “Doğal sirke hayat kurtarır. Para vermeyin, evde kendi sirkenizi yapın" dedi. Ev yapımı sirkenin faydalarını anlatan Canan Karatay, kendi özel tarifini de merak edenler için paylaştı. 

Ev yapımı sirkenin faydaları

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, doğam mikrop kırıcı olan ev yapımı sirkenin faydalarından bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, "Ev sirkesinden bahsediyorum. Doğal sirke virüsleri, mikropları, parazitleri, bitleri ve bütün toksinleri öldürür. Vücuda alkali etkisi vardır. Ama ev sirkesi olacak. Yoksa 45-60 günde sirke olmaz. Hanımların biraz beklemesi lazım. Para vermeyin, evde kendi sirkenizi yapın. Daha önceki kitabımda sirke tariflerini anlattım’’ şeklinde konuştu. 

Doğal sirke neden önemli?

Yeni çıkan ‘Karatay Sözü’ kitabında da sirkenin faydalarından bahsettiğini belirten Karatay, "Doğal fermantasyon elma sirkesi ile gargara hayat kurtarır. Bütün gargaralar gibi hazırlanması kolay, maliyeti ucuz ve uygulanması basittir. Elma ve üzüm sirkelerinin virüsleri ve bakterileri öldürdüğü bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Grip enfeksiyonlarında görülen ağız-boğaz kuruluğu ve yanmalarını, gıcık gibi kuru öksürük şikâyetlerini sirkeli suyla gargara yaparak, ağzımızı çalkalayarak gidermek mümkün’’ dedi. 

Canan Karatay sirke tarifi

Ev yapımı sirke tarifi 

Sirkenin faydalarından bahseden Canan Karatay, kendi özel tarifini de merak edenler için paylaştı. 

Malzemeler

-2 kilo kokulu kırmızı üzüm

-2-3 yemek kaşığı bal

-3 litrelik cam kavanoz

Doğal üzüm sirkesi yapılışı

-Üzümleri iyice yıkayın ve bir kâse içerisinde ezin. Ezdiğiniz üzümleri cam kavanoza koyun. (Kavanozun üst kısmında bir karış kadar taşma payı kalmasına dikkat edin.)

-Üzerine balı ekleyip karıştırın.

-Daha sonra kavanozun ağzı hava alacak şekilde üzerine tülbent bir bez örtüp, kenarlarından bağlayın. Güneş alan bir pencere varsa cam kenarına yoksa ılık ve loş bir ortama koyun.

-İlk haftalarda 2-3 günde bir kavanozun ağzını açıp tahta bir kaşıkla karıştırın ve tekrar tülbentle kapatın.

-4-6 hafta kadar zaman geçince sirkenin üzerinde denizanası şeklinde bir maya ve kavanozun ağız kısmında da sirke bakterileri dediğimiz minik kurtçuklar oluşur. Bu, sirke fermantasyonunun başladığının işaretidir. Bu aşamada üzüm suyunu posasından ayırmak için temiz bir tülbentten ya da ince delikli bir kevgirden ilk süzme işlemini yapın.

-8-10 hafta sonra dibinde tortular oluşur. Tekrar temiz bir tülbent bezden süzün. 4-6 hafta dinlendirin.

-1-16 hafta sonra süzme işlemini tekrar edin. Bu işlem sirkenin tadı damak tadınıza uygun olacak şekilde 3-6 ay boyunca devam edebilir. Normal lezzette bir üzüm sirkesi ortalama 4-6 ayda olur.

-En son süzme işleminden sonra şişelere boşaltın ve şişelerin ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatarak, serin bir yerde muhafaza edin.

-Doğal sirke yapmanın püf noktası, ürünler mutlaka doğal olmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal