Canan Kaftancıoğlu kimdir, nereli kaç yaşında? Canan Kaftancıoğlu cezaevine girecek mi, hapis yatacak mı?

Günün en çok öne çıkan haberleri arasında CHP İstanbul İl Başkanlığında bulunan Canan Kaftancıoğlu yer aldı. 2019 yılında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlardan ötürü yargılanan Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarının onanmasının ardından hakkında birçok detayda merak edilmeye başlandı. Peki Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu cezaevine girecek mi? İşte detaylar...

12.05.2022-18:17 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-18:17) Canan Kaftancıoğlu kimdir, nereli kaç yaşında? Canan Kaftancıoğlu cezaevine girecek mi, hapis yatacak mı?

CHP İstanbul İl başkanlığında yer alan Canan Kaftancıoğlu bugünün en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu hakkında var olan 5 davasından 3'ünden aldığı cezaları onarken 2 davasını da düşürdü. Bunun üzerineyse Canan Kaftancıoğlu hakkında birçok detay merak edilmeye başlandı.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

1972 yılında Ordu'da dünyaya gelen Canan Kaftancıoğlu, Kaftancıoğlu ailesinin ikinci çocuğudur. Lise dönemine kadar tüm eğitim hayatını Ordu'da tamamlayan Kaftancıoğlu, 1995 yılında üniversite eğitimi için gittiği İstanbul'da Tıp Fakültesi'nden mezun olarak Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda vaka taraması yaptığı “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” tezi ile öğrenimini tamamladı.

Daha sonra Sivas'ta bulunan Suşehri Devlet Hastanesi'nde acil doktoru olarak göreve başladı. Görev yaptığı hastanede kendisi gibi görev yapan Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu'yla tanışarak 2001'de dünya evine girdi. Evliliğinden Çağım Işık ismini verdikleri bir kızı oldu.

2011-2012 yıllarında CHP İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında da il başkan vekilliği görevlerini yaptı. 2014 yılında gerçekleşen seçimlerde Maltepe Belediye Başkanlığına aday oldu. 13 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul il başkanı seçildi.

Toplumsal Bellek Platformu kurucuları arasında yer alan Canan Kaftancıoğlu, “Benim Babam Bir Kahramandı” adında faili meçhul cinayetleri konu edinen derleme bir kitap yazdı. Aynı zamanda kayınpederi Ümit Kaftancıoğlu adında düzenlenen öykü yarışması komitesinde de yer almaktadır. Canan Kaftancıoğlu ayrıca Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasında da yer almaktadır.

Canan Kaftancıoğlu

Canan Kaftancıoğlu cezaevine girecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'nun 2019 yılında resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlardan dolayı "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarından dolayı 4 yıl 11 ay 20 gün ceza aldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamlamasının ardından "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten dolayı yaptığı paylaşımdan ötürü verilen 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasıyla "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan yaptığı paylaşımına da verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesi ile onadı.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan da yargılanan Canan Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımından ötürü 2 yıl 4 ay verilen hapis cezasıysa 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal